TZ ZAGREBAČKE ŽUPANIJE: IZLOŽBA 'KROZ NAŠE GORICE'

Slika /arhiva/100421-TZZZ-logo.jpg

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na treću ovogodišnju izložbu u prostoru Turističke zajednice Zagrebačke županije kojom nastavljamo ciklus izložbi i prezentacija vezanih za kulturnu i prirodnu baštinu Zagrebačke županije.

Otvorenje izložbe bit će u srijedu, 9. ožujka, u 12 sati u županijskom Turističkom uredu u Preradovićevoj 42 u Zagrebu, a izložba će ostati otvorena do 6. travnja 2011. godine.

Riječ je o izložbi fotografija pod nazivom „Kroz naše Gorice“ koje su u Vukomeričkim goricama snimili članovi Planinarskog društva Velika Gorica. Gorički planinari redovito obilaze svoj zavičaj, pa je tako rođena ideja i osmišljen projekt uređenja i obilježavanja poučnih i pješačkih staza u Vukomeričkim goricama u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Velike Gorice i Šumarijom Velika Gorica.

Godine 2010. uređena je prva od planiranih staza, staza Šumarica, dužine oko 8 km, koja povezuje mjesta Krušak i Kozjaču. Staza je označena putokazima i prigodnim markacijama (cvijet šumarice) te su postavljene informativno-edukativne ploče. Stazu je prepoznala šira javnost te redovno njome prolaze planinari, izletnici i šetači.

Izloženim fotografijama tog pitomog i šumovitog krajolika želimo približiti potencijal i vrijednosti Vukomeričkih gorica kao lako dostupne destinacije pogodne za osmišljen i kvalitetan boravak u prirodi.

Djelatnost Planinarskog društva Velika Gorica na otvorenju izložbe predstavit će predsjednik Planinarskog društva Siniša Petković, a projekt uređenja pješačkih staza kroz Vukomeričke gorice Željko Ljubek, fotograf i autor niza izloženih fotografija.
 



Najave