ITB: Promocija projekta UNWTO-a 'Put svile'

Slika /arhiva/110309-itb-unwto1.jpg

Promocija projekta „Put svile“ bila je glavna tema današnjeg ministarskog summit-a, održanog u okviru najveće svjetske turističke burze ITB u Berlinu, na kojem je uz pedesetak ministara turizma i državnih tajnika, sudjelovao i ministar turizma Damir Bajs, u pratnji delegacije Ministarstva turizma. Riječ je o turističkom projektu, kojeg je pokrenula Svjetska turistička organizacija (UNWTO) s ciljem promocije i oživljavanja te važne povijesne rute između Istoka i Zapada, a u kojeg se Hrvatska uključila prošle godine. Hrvatski štand na ITB-u u Berlinu, koji je ove godine znatno veći nego prijašnjih godina i na kojemu više od 20 hrvatskih turističkih i hotelskih tvrtki dogovaraju poslove s njemačkim i drugim partnerima, u poslijepodnevnim je satima posjetio i glavni tajnik UNWTO-a Taleb Rifai. U njegovoj pratnji bio je i izvršni direktor berlinskog sajma, Raimund Hosch. Tajnik Rifai, kojeg su na hrvatskom štandu dočekali i državni tajnik za turizam Ivo Mujo, direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić i hrvatski veleposlanik u Njemačkoj dr. Miro Kovač, tom je prigodom još jednom pohvalio hrvatski turizam.

Promocija projekta „Put svile“ bila je glavna tema današnjeg ministarskog summit-a, održanog u okviru najveće svjetske turističke burze ITB u Berlinu, na kojem je uz pedesetak ministara turizma i državnih tajnika, sudjelovao i ministar turizma Damir Bajs, u pratnji delegacije Ministarstva turizma. Riječ je o turističkom projektu, kojeg je pokrenula Svjetska turistička organizacija (UNWTO) s ciljem promocije i oživljavanja te važne povijesne rute između Istoka i Zapada, a u kojeg se Hrvatska uključila prošle godine.

Spomenutim je putem, podsjećamo, nekad išao i poznati svjetski istraživač hrvatskih korijena, Marko Polo, danas svojevrsni turistički simbol otoka Korčule. Projekt za sada obuhvaća 25 zemalja od Italije, Kine, Japana, Maroka i drugih, među kojima su za Hrvatsku važna rastuća tržišta. Uz spomenuto, sudjelovanje u tom projektu Hrvatskoj daje dodatne mogućnosti za promociju.

Jedan od glavnih ciljeva projekta „Put svile“ je i da se zemlje, koje su u njega uključene, dogovore o posebnom viznom režimu, koji bi omogućio da se s jednom vizom može proći više zemalja uključenih u projekt.

Na summit-u je posebno naglašena i važnost interneta kao jednog od trenutno najzanimljivijih i najpropulzivnijih alata promocije i prodaje u turizmu. Brojni organizatori putovanja rade na prilagođavanju svoje ponude internetu, a sve veću ulogu, kako je rečeno, imaju aplikacije za mobilne telefone te razne društvene mreže.

Hrvatski štand na ITB-u u Berlinu, koji je ove godine znatno veći nego prijašnjih godina i na kojemu više od 20 hrvatskih turističkih i hotelskih tvrtki dogovaraju poslove s njemačkim i drugim partnerima, u poslijepodnevnim je satima posjetio i glavni tajnik UNWTO-a Taleb Rifai. U njegovoj pratnji bio je i izvršni direktor berlinskog sajma, Raimund Hosch. Tajnik Rifai, kojeg su na hrvatskom štandu dočekali i državni tajnik za turizam Ivo Mujo, direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić i hrvatski veleposlanik u Njemačkoj dr. Miro Kovač, tom je prigodom još jednom pohvalio hrvatski turizam.



Pisane vijesti