TZ Malog Lošinja proslavlja 2 milijuna noćenja

Slika /arhiva/110131tzg-mlosinj.jpg

Zadovoljstvo nam je objaviti da će TZG Malog Lošinja nakon uspješnih rezultata ostvarenih za razdoblje prvih osam mjeseci ove godine, u kojem nas je posjetilo 240.975 gostiju koji su ostvarili  1.932.138 noćenja, s rastom od 2 posto u odnosu na prošlu godinu, danas ostvariti dvomilijunto noćenje, dva dana ranije u odnosu na prošlogodišnje rezultate, a danas ugošćujemo 14.323 gostiju u svim smještajnim kapacitetima.

“Destinacijski menadžment koji kontinuirano provodimo godinama na području Grada pokazuje svoje rezultate. Važna je sinergija, odnosno komunikacija s građanima, hotelijerima te privatnim iznajmljivačima, usklađivanje potreba, mogućnosti razvoja i ulaganja. Kada to imamo, uz Grad u funkciji turizma, rezultati neće izostati“, istaknuo je gradonačelnik grada Malog Lošinja i predsjednik Turističke zajednice Gari Cappelli.

Naime, nakon velikih investicija u 2012. i prvom dijelu 2013. godine, poput uređenja Rive Priko, rekonstrukcije Gradske knjižnice i čitaonice, rekonstrukcije državne ceste D100 kod Osora, te izgradnje Vodoopskrbe otoka Ilovika i u drugoj polovici 2013. godine nastavlja se s velikim projektima.

Šetnica Poljana Rujnica ulazi u završnu fazu, jednako tako i rekonstrukcija Palače Kvarner namijenjena trajnom smještaju antičke statue Apoksiomena. Grad nastavlja s brojnim projektima komunalne infrastrukture, od kojih je posebice važan Projekt Jadran financiran sredstvima Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Uz produljenje zračnog pristaništa, iznimno bitan projekt je i izgradnja eko marine Velopin, čija osnovna ideja je izgradnja i korištenje luke nautičkog turizma prema europskim i svjetskim ekološkim standardima, s naglaskom na edukaciju nautičara o potrebi očuvanja okoliša i održivom korištenju obale, mora i otoka.



Pisane vijesti