TZ Kvarnera na sajmu Gdansk Tourism Fair

Slika /arhiva/Kvarner-o-logo.jpg

Turistička zajednica Kvarnera nastupa samostalno na sajmu Gdansk Tourism Fair (GTT) u Gdanjsku, od 15. do 17. travnja 2011. godine. Naime, nakon niza godina nastupanja u sklopu nacionalnog štanda Hrvatske turističke zajednice, turističke zajednice Kvarnera i Dalmacije odlučile su se prošle godine za samostalno regionalno predstavljanje. Tako će se, uz obilje promidžbenog materijala i dva stručna informatora, predstaviti turistička ponuda Kvarnera.

Na sajmu izlaže više od 350 nositelja raznovrsne turističke ponude iz cijelog svijeta, a posjećuje ga više od 10.000 posjetitelja, za koje sajam priređuje razne atrakcije iz područja aktivnog turizma, regionalne gastronomije, raznih festivala i slično.

Uz opću turističku ponudu, u sklopu sajma GTT, održavaju se i „Event Expo“, „Kayak Expo“, „Activity Expo“, i „Travel and love - Romantic and Honeymoon Trip Showroom“ (po prvi put u Poljskoj), te se očekuje veliki interes publike.

U 2010. godini realiziran je porast od 2 posto dolazaka i 3 posto noćenja u odnosu na 2009. godinu, a Poljaci sudjeluju s gotovo 3,5 posto u turističkom prometu na Kvarneru, što Poljsku kao tržište stavlja na 8 mjestu po udjelu u kvarnerskom turističkom prometu.



Najave