Sastanak Projektne skupine za turizam RZ Alpe-Jadran

Slika /arhiva/110414-op0.jpg

Projektna skupina za turizam Radne zajednice Alpe-Jadran, pod predsjedanjem državnog tajnika za turizam Ive Muje, održala je 14. travnja 2011. godine, u Opatiji, svoj službeni sastanak.

Republika Hrvatska predsjedava ovom Projektnom skupinom od 1996. godine i tijekom tog perioda uspješno je realiziran cijeli niz aktivnosti, kao što su: objavljivanje tri auto-karte, šest stručnih časopisa, jezičnog vodiča, mape biciklističkih staza Alpe-Jadran, statističkih pokazatelja, gastronomskog vodiča, a također su uspješno održani seminari iz područja zdravstvenog i ruralnog turizma.

Na ovom su sastanku dogovoreni detalji uz izdavanje novog Alpe-Jadran magazina s temom „Kulturno nasljeđe“, kao i nove, izuzetno popularne auto-karte Alpe-Jadran.

Sastanak je održan u ozračju jedne od važnih aktivnosti ove Projektne skupine, to jest izdavanja zajedničke poštanske marke Alpe-Jadran, jer Opatija je od 14. do 17. travnja domaćin ovogodišnjeg najvećeg filatelističkog događaja u Europi, izložbe „Alpe-AdriaPhila 2011“, organizirane radi promicanja filatelije i prijateljskih odnosa i suradnje regija i zemalja Radne zajednice. 

I filatelizam i turizam spajaju ljude, kulture, kontinente, te promiču ideju Radne zajednice Alpe-Jadran u svijetu, naglasio je državni tajnik, Ivo Mujo.



Pisane vijesti