TZ Dubrovnik: Za afirmaciju i kvalitetu privatnog smještaja

Slika /arhiva/TZ_Dbk-logo.jpg

S ciljem afirmacije ponude i povećanja kvalitete privatnog smještaja na svom području Ured za poduzetništvo i Turistička zajednica grada Dubrovnika pripremaju niz aktivnosti za privatne iznajmljivače, među kojima su i organizacija jednodnevnog edukativnog seminara, on line prijava i odjava gostiju te registar privatnih iznajmljivača, izvijestili su danas iz dubrovačke Turističke zajednice.

Jednodnevni seminar za privatne iznajmljivače održat će se u Dubrovniku predstojeće subote, 8. svibnja, a obuhvatit će predavanja i radionice iz poslovne psihologije i komunikacije, engleskog jezika, osnove računarstva te domaćinstva (priprema i uređenje soba i apartmana za prihvat gostiju).

Iz Turističke zajednice potom ističu prošle godine pokrenut projekt on line prijave i odjave gostiju, koji se nastavlja i ove godine s ciljem olakšavanja te zakonske obveze i na kojem je do sad registrirano više od 200 privatnih iznajmljivača.

U završnom je dijelu i druga faza tog sustava u sklopu koje će se dobiti uvid u sve prijave i odjave gostiju, te knjiga gostiju.

Posebno ističu i da je u tijeku izrada nove web stranice Turističke zajednice na kojoj se među ostalim priprema i registar privatnih iznajmljivača s kratkim elementima njihove ponude, fotografijama i lokacijom na Google mapi.

Napominju i da je u gradu Dubrovniku (od Brsečina do Dupca uključujući i Elafitske otoke) registrirano ukupno 1.260 privatnih iznajmljivača, a njihovu konkurentnost u novonastaloj situaciji uvjetovanoj krizom, dolaskom niskotarifnih avio prijevoznika i trendom 'last minute' rezerviranja najbolje pokazuje lanjska 10 postotna bolja ostvarenja privatnog smještaja. (Hina)


Pisane vijesti