Hosteli u Rijeci i Dubrovniku prvi u Hrvatskoj s certifikatom kvalitete

Slika /arhiva/hfihs-logo-w.jpg

Dva omladinska hostela Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza (HFHS) u Rijeci i Dubrovniku dobila su certifikat sustava osiguranja kvalitete HI-Quality, međunarodno priznati i jedini sustav osiguranja kvalitete posebno kreiran i namijenjen hostelima, izvijestili su iz HFHS-a.

Time su ta dva omladinska hostela postali prvi hrvatski hosteli s tim certifikatom, te se svrstali među četiri takva hostela u istočnoj Europi i među njih trenutno 220 od ukupno 4000 hostela u Hostelling Internationalu (Međunarodna federacija omladinskih hostela).

Navedene certifikate hosteli u Rijeci i Dubrovniku dobili su nakon detaljno provedenog audita od 12. do 16. travnja ove godine, kojeg je izvršio glavni HI-Quality auditor Hostelling Internationala Iddan Krol.

Iz HFHS-a ističu da su tijekom audita u oba hostela detaljno kontrolirani i ispitani te pozitivno ocijenjeni svi ključni procesi i dokumenti koji se tiču upravljanja objektom, rada recepcije, čišćenja, održavanja i kuhinje.

Posebno napominju da je organizacija rada i poslovanja u ta dva i u ostala četiri njihova hostela sukladna sustavu kvalitete njihov strateški cilj u procesu razvoja omladinskog turizma, te kvalitete usluga i ponude za mlade putnike iz Hrvatske i inozemstva.

Do kraja 2011. planiraju stoga sustav osiguranja kvalitete HI-Quality uvesti u sve svoje hostele. Osim hostela u Rijeci i Dubrovniku hostele pod svojom upravom imaju još i u Zagrebu, Zadru, Velom Lošinju i Puli. (Hina)


Pisane vijesti