TV spot Hrvatske turističke zajednice među najboljima

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg
Institut IMAS iz Münchena svakog mjeseca ocjenjuje učinkovitost televizijskih spotova. Ovaj mjesec je spot BALISTO odlikovan kao Top marka 2009, a također je požnjeo uspjeh i u testu koji je proveo Institut IMAS za TV spotove. Štapić keksa u čokoladi s mješavinom jogurta i bobičastog voća osigurao je prvo mjesto za originalni TV spot.

TV spot Hrvatske turističke zajednice koji prezentira Hrvatsku kao idealno odmorišno odredište na tom je testu zauzeo visoko drugo mjesto. Na treće mjesto smjestio se TV spot tvrtke McCann Erickson iz Hamburga za Becks Ice, dok je četvrto mjesto zauzeo TV spot tvrtke H&M.

Institut IMAS provodi testiranje sljedećom metodom; rezultati se zasnivaju na IMAS psihometrijskom testiranju prema kojem 120 ispitanika ocjenjuju 19 promidžbenih TV spotova. Dobivene vrijednosti za svaki spot predstavljaju zbroj indeksa utjecaja (učinka) spota i odaziva (odjeka) na taj spot. Za ocjenu učinka (prepoznavanja) spota i njegovog odjeka (privlačnost, spremnost na kupnju, usmena preporuka za kupnju reklamiranog proizvoda) uzima se u obzir i stupanj poznavanja motiva. Iz tih podataka za stručni se časopis izračuna poredak 10 najučinkovitijih TV spotova.

Također, ova odlična vijest objavljena je u magazinu Werben&Verkaufen, koji se izlazi u 33.212 primjeraka, a ima više od 22.000 pretplatnika. Magazin čitaju stručnjaci iz marketinga i komunikacija, a ciljnu skupinu čine „opinion i decision maker-i”.
 

Pisane vijesti