Radisson BLU resort u Dubrovniku očekuje 50 postotnu popunjenost

Slika 16.7.2009
Novootvoreni luksuzni dubrovački hotelski kompleks Radisson BLU resort&Spa Dubrovnik u prvom je tjednu svog poslovanja početkom srpnja primio oko 150 gostiju, a menadžment hotela Radisson Blu očekuje da će u prvom tjednu kolovoza postići 50 postotnu popunjenost, doznaje se iz tvrtke-investitora u taj resort Jupiter Adrije koja je zajedno s tvrtkom Hidrocommerce i vlasnik resorta.

Kompleks punog naziva Radisson Blu resort&spa, Dubrovnik Sun Gardens smješten je na 19 hektara u mjestu Orašac u blizini Dubrovnika, u sklopu turističkog naselja Dubrovački vrtovi sunca, a za goste je otvoren početkom ovog srpnja.

Resortom upravlja hotelska menadžment kompanija Radisson BLU (do veljače ove godine Radisson SAS), koja je jedno od pet brendova svjetski poznate hotelske grupacije The Rezidor. Ta grupacija u Hrvatskoj upravlja još jednim hotelom, i to pod brendom Regent, zagrebačkim hotelom Esplanade.

U dubrovački su kompleks Radisson BLU, koji je i jedan od najvećih unutar Radisson BLU portfelja (više od 155 hotela u Europi, Srednjem istoku i Africi), investitori uložili 140 milijuna eura.

Osim smještaja u 201 hotelskoj sobi (od čega 24 apartmana uključujući dva predsjednička te 15 soba za osobe s invaliditetom) te u 207 luksuznih apartmana u apartmanskom naselju kompleks gostima nudi i brojne sportske, zabavne i dječje sadržaje, bazene, usluge spa&wellness centra, mini tržnicu, mesnicu i trgovine, tri restorana u hotelu te još tri ugostiteljska objekta uz bazene.

Hotelske sobe su tzv. pametne sobe, s najmodernijom informacijsko-komunikacijskom tehnologijom, kao i recepcija hotela, te kongresni centar s osam različitih dvorana.

Otvaranjem tog kompleksa Dubrovnik i okolica su u ovu, glavnu ljetnu sezonu ušli s ukupno 42 hotela kapaciteta više od 20.000 kreveta. (Hina)


Pisane vijesti