Turističko vijeće odobrilo sredstva za projekte regionalnih, lokalnih i udruženih turističkih zajednica

Slika /2023_WEBMINTS/230627_tv_htz.jpg

Na današnjoj sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice (HTZ), članovi vijeća usvojili su odluke o odabiru projekata turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2023. te odluke o odabiru projekata udruženih turističkih zajednica. Sjednicu je vodila ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac uz prisustvo direktora HTZ-a Kristjana Staničića.

„Kontinuirani razvoj ukupne hrvatske turističke ponude s posebnim naglaskom na područja udruženih turističkih zajednica, odnosno turističkih zajednica na nedovoljno razvijenim područjima i kontinentu predstavlja naš strateški i dugoročni cilj. Samo tako možemo sustavno raditi na daljnjem jačanju percepcije Hrvatske kao održive, cjelogodišnje i kvalitetne turističke destinacije bogate i raznolike ponude, odnosno na kreiranju ponude koja će u našu zemlju sve više privlačiti goste tijekom razdoblja pred i posezone. Vrlo smo zadovoljni pristiglim prijedlozima i projektima te smo raspodijelili gotovo sva raspoloživa sredstva iz fondova za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent, odnosno za udružene turističke zajednice“, zaključio je direktor Staničić.
 
Tako je u sklopu odabira projekata regionalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu ukupno odobreno gotovo 2,9 milijuna eura za 59 projekata. Isti je isti iznos odobren i za 275 projekata lokalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu, dok je u sklopu odabira projekata udruženih turističkih zajednica odobreno preko 2,5 milijuna eura za ukupno 140 projekata.
 
„Razvoj cjelogodišnjeg i regionalno uravnoteženog turizma naš je glavni strateški cilj, jer je to preduvjet za održivost i konkurentnost hrvatskog turizma u budućnosti. Zbog toga svake godine kontinuirano povećavamo sredstva za udružene turističke zajednice, kao i za razvoj turistički nedovoljno razvijenog područja i kontinenta u kojima leži izniman potencijal te nas veseli što imamo veliki broj odličnih projekata, koji će pridonijeti snažnijem razvoju destinacija. Danas smo donijeli i Odluku o provedbi marketinške suradnje s našim vrhunskim sportašicama i sportašima, jer znamo koliko njihova prepoznatljivost i uspjesi pridonose promociji naše zemlje te nam je iznimno drago što će nam biti partneri u još boljem pozicioniranju Hrvatske kao poželjne turističke destinacije“, poručila je ministrica Brnjac.
 
Uz navedene odluke na sjednici je usvojena i spomenuta Odluka o odobrenju sredstava za provedbu marketinške suradnje s vrhunskim hrvatskim sportašima u 2023. godini, a prema kojoj je odobreno ukupno 164 tisuće eura za marketinške i PR suradnje sa 16 hrvatskih sportaša među kojima su primjerice Donna Vekić, Sandra Perković, Barbara Matić, braća Sinković, braća Fantela, Matea Jelić, Ivica Kostelić i dr.
 
Dodajmo i to kako će u nastavku dana biti održana i 5. sjednica Skupštine HTZ-a na kojoj će članovi skupštine, između ostalog, raspravljati o usvajanju finalnog prijedloga novog Strateškog marketinškog i operativnog plana hrvatskog turizma, a kojeg je na svojim ranijim sjednicama prethodno usvojilo i Turističko vijeće HTZ-a.

Pisane vijesti