Turistički magazin "Travel + Leisure" predstavlja Istru kao novu Provansu

Slika /arhiva/travel-leisure-c.jpg

Američki turistički magazin "Travel + Leisure", u svom je siječanjskom broju Istru uvrstio u rubriku novih destinacija koje preporuča za 2007. godinu, ističući sličnosti te hrvatske pokrajine s francuskom Provansom.

"Nakon što su otkrili obalu Dalmacije, turisti se u Hrvatskoj upućuju dalje na sjever, u Istru, koju se lako može zamijeniti s Provansom", navodi jedan od najtiražnijih turističkih mjesečnika u SAD-u.   

"Njezini osunčani brežuljci, kilometri vinograda i šarmantni srednjovjekovni gradovi jako su nalik onima u francuskom turističkom suparniku, a njezine su plaže sjajne kao i one poznatije na jugu", navodi list.

Gurmani dolaze zbog tartufa - Istra je dom i bijelih i crnih vrsta - ističe magazin.

Uvrstivši Istru u svoju rubriku "Kamo dalje?", zajedno s Aleksandrijom u Egiptu, Quitom u Ekvadoru i New Orleansom u SAD-u, magazin "Travel + Leisure" ističe kako su mogućnosti putovanja olakšane otkako je britanska aviokompanija EasyJet prošloga ljeta u svoj red letenja uključila i destinacije u Hrvatskoj, a idućeg mjeseca pridružit će joj se i Ryanair.

"Kempinski gradi dva luksuzna odmarališta, koja trebaju biti otvorena 2008., no Istra u međuvremenu nudi niz objekata za luksuzni smještaj", navodi list. Među tim postojećim luksuznim destinacijama u Istri, magazin "Travel and Leisure" predlaže rovinjski hotel Villa Angelo d'Oro i moderni Hotel Nautica otvoren ove godine u marini u Novigradu. (Hina)



Pisane vijesti