Turistički forum "Crikvenica - rivijera zdravlja"

Slika /arhiva/crikvenica-R-L-125.jpg

Turistička zajednica grada Crikvenice, uz suorganizatora Thalassotherapiju Crikvenica, najavljuje Turistički forum "Crikvenica - rivijera zdravlja", povodom obilježavanja 125 godina organiziranog turizma u Crikvenici.

Pokrovitelji Foruma su predsjednik Republike Hrvatske, dr. sc. Ivo Josipović, Ministarstvo turizma i Ministarstvo zdravlja RH te Primorsko-goranska županija i Grad Crikvenica.

Forum će se održati u srijedu, 25. rujna 2013. u Thalassotherapiji Crikvenica, medicinskoj ustanovi s bogatom tradicijom više od pola stoljeća, koja ima vrlo važnu ulogu u razvoju zdravstvenog turizma na crikveničkoj rivijeri.

Turistički razvoj Rivijere Crikvenica započeo je 1888. godine, kada je u Crikvenici izgrađeno prvo javno morsko drveno kupalište. Zahvaljujući onovremenim znanstvenim spoznajama o talasoterapiji i dokazanoj ljekovitosti morske vode te istaknutim crikveničkim intelektualcima, rano su uočene prednosti Crikvenice u odnosu na susjedna mjesta, a to su vrlo pogodna i zdrava mediteranska klima i mikroklima, čist zrak i more te netaknute prirodne ljepote.

Osnovni ciljevi Turističkoga foruma "Crikvenica - rivijera zdravlja" su utvrđivanje stanja (povijesni razvoj zdravstvenog turizma i zdravstveni turizam danas), prikaz uloge prirodnih klimatskih i morskih ljekovitih čimbenika, pozicioniranje destinacije zdravlja na tržištu, definiranje različitih pristupa, metoda i strategija za bolje povezivanje zdravstvenih institucija i razvoj zdravstvenog turizma na Rivijeri Crikvenica, prezentacija različitih segmenata zdravstvenog turizma te, u konačnici, perspektiva Rivijere Crikvenica u kontekstu razvoja zdravstvenog turizma. Predavači na forumu su stručnjaci s područja medicine, turizma i gospodarstva



Najave