Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije brendirala je srijemski doručak

Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/181114_srijemski001.jpg

Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije nastavlja s originalnom inicijativom uvođenja srijemskih delicija u turističku ponudu Hrvatske. Nakon Šibenika, na red došao glavni grad Hrvatske. Srijemski doručak zamirisao je u središtu Zagreba, a u glavni grad Hrvatske stigao je ravno iz Iloka, iz poznatog hotela Dunav, ponosnog vlasnika Michelinove preporuke.

U želji da tradicijske namirnice s istoka Hrvatske postanu sastavni dio turističke ponude na obali i kontinentu, Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije brendirala je srijemski doručak.

U špici turističke sezone prvi puta ga je uspješno predstavila u heritage hotelu King Kresimir u Šibeniku, a nakon toga došlo je vrijeme za promociju u Zagrebu.

„Srijem i Slavonija poznati su po tradicijskoj kuhinji i bogatoj trpezi koja bi zbog boja, okusa i mirisa trebala postati sastavni dio eno-gastro ponude hrvatskih restorana i hotela, osobito onih koji kojima je u fokusu vrhunski gurmanski doživljaj“, istaknula je Rujana Bušić Srpak, direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije.

Upravo je to napravio Catering Team Majetić i prvi u Zagrebu uvrstio srijemski doručak u svoju ponudu.

„Doručak je posljednjih godina postao vrlo tražen, a veliki broj naših klijenata inzistira na autohtonoj i tradicijskoj ponudi iz Hrvatske. Odlučili smo se za srijemski doručak koji je iznimno bogat, raznolik i što je najvažnije ukusan“, kaže Vedrana Hercigonja Majetić, vlasnica Cateringa Team Majetić.

Krvavica, švargl, kobasica, pečenica, kulen, kulenova seka, sirevi - kravlji, podlijevani, tvrdi s paprikom, orasima, dimljeni, kozji, pečena kobasica s kupus flekicama, zapečene flekice sa šunkom i sirom, taške, rezanci s orasima i makom - u najfinijim srijemskim delicijama u atriju Mimare uživalo je više od 110 članica Međunarodnog kluba žena, među kojima i veleposlanice, supruge veleposlanika.

„Jela govore više od riječi, a naša je misija da vas usrećimo hranom“, zaključuje Željka Kovčalija, vlasnica iločkog hotela Dunav, a da su srdačni i gostoljubivi Srijemci u tome i uspjeli potvrdila je Nigerijka Akuoma Helen Boromisa, predsjednica Međunarodnog kluba žena sa stalnom adresom u Samoboru.

„Uživala sam u srijemskom doručku. Najviše mi se sviđa kulen i pečena kobasica s kupus flekicama. Nakon što kušate ova sjajna jela koja odražavaju tradiciju istoka Hrvatske poželite prvom prigodom posjetiti gradove i mjesta Srijema i Slavonije“, ističe Boromisa.

Pisane vijesti