Turistička ponuda Varaždina predstavljena austrijskim novinarima

Slika /arhiva/151014_vz-becc.jpg

Turistička je zajednica grada Varaždina u ponedjeljak 13. listopada u Beču održala prezentaciju turističkog proizvoda destinacije Sjever Hrvatske, koja uz Varaždin obuhvaća i Varaždinske Toplice, Štrigovu te Sveti Martin na Muri.

Prezentacija je održana u sklopu projekta Hrvatska 365, a prisustvovali su joj novinari iz dvadeset osam austrijskih medijskih kuća. Uz Varaždin i destinaciju Sjeverna Hrvatska svoju su turističku ponudu austrijskim novinarima predstavile destinacije Opatija - Rijeka, Labin - Rabac, Rovinj i Daruvar.

Kako bi se poboljšala promocija Varaždina na stranim tržištima, Turistička se zajednica grada Varaždina, kao koordintor destinacije Sjeverna Hrvatska, uključila u projekt pod nazivom Hrvatska 365. Hrvatska je turistička zajednica, s ciljem poticanja razvoja atraktivne i konkurentne turističke ponude u razdoblju pred i posezone, u srpnju 2014. pokrenula projekt Hrvatska 365.

Varaždin se nalazi među 22 destinacije koje su na temelju dostavljene kandidature izabrane od strane Povjerenstva HTZ-a za realizaciju projekta. Uvjet je za ulazak u projekt bio, osim dostupnosti ciljanim tržištima do 6 sati trajanja putovanja, raspoloživost smještajnih kapaciteta, ugostiteljskih objekata i ostalih popratnih turističkih i javnih sadržaja te usluga u destinaciji  u periodu koji ne obuhvaća glavnu turističku sezonu. Kroz projekt Hrvatska 365 za razdoblje pred i posezone razvijati će se i promovirati specifičnosti turističkog proizvoda određene destinacije.



Pisane vijesti