Tri ponude za ulaganje u Stubičke Toplice

Slika /arhiva/stubicke-toplice-b.jpg

Za projekt razvoja zdravstvenog turizma u Stubičkim Toplicama na međunarodni javni natječaj Krapinsko-zagorske županije prijavili su se Sunce hoteli Jake Andabaka, Ingra i konzorcij Konstruktor - IGH, rekao je danas na konferenciji za novinare zagorski dožupan za gospodarstvo Zorko Vidiček.

Županija traži ulagača koji bi po modelu javno-privatnog partnerstava u Stubičke Toplice uložio najmanje 50 milijuna eura, a ona u posao ulazi s bolnicom i 16 hektara zemljišta bogatih termalnim vrelima.

Povjerenstvo za razvoj projekta do 3. kolovoza uručit će ponuđačima projektnu dokumentaciju, a oni mogu u roku od dva mjeseca predati ponude. Na temelju već utvrđenih uvjeta, najavio je Vidiček, najbolji ponuđač odabrat će se do sredine listopada, a do kraja mjeseca trebalo bi se osnovati i novo dioničko društvo.

Županica Sonja Borovčak naglasila je da će zaposlenima u stubičkoj Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju biti zajamčena sigurnost te da će ostati jednak broj bolesničkih postelja, koji će se i dalje ugovarati s HZZO-om. (Hina) 



Pisane vijesti