Tri najslađa dana u godini – 11. festival čokolade

Slika /arhiva/festchoco_011216_op1.jpg

Tri najslađa dana u godini Opatijce i njihove posjetitelje očekuju u prvom vikendu prosinca, tradicionalnom terminu Festivala čokolade, čije će 11. izdanje predstaviti najfinije čokoladne delicije vrhunskih domaćih i stranih slastičara i čokolatijera, ali i pregršt glazbenih, gastronomskih, zabavnih i kulturnih sadržaja za sve generacije.

Tijekom ta tri dana, od petka, 2. prosinca do nedjelje 4. prosinca, centralna lokacija u Opatiji bit će Kristalna dvorana hotela Kvarner gdje će se održavati Čokoladna čarolija - prezentacija, degustacija i prodaja čokoladnih delicija, na kojem će se predstaviti Vilma iz Raba, Atelier Ecostyle i Ivy's Sweet Lavander iz Opatije, VR Choco Art i Obrt Nashe iz Pule, Medina kućica iz Popovače, Slastičarna Šarlota/Favory Catering, Al Kaprone čokoladni likeri iz Zagreba, Čokoladnica Tramontana iz Portoroža, Hiša trt, vina in čokolade Kunej iz Brestanice, Slastičarna Casa del padrone iz Krka, Slavonska košarica iz Slavonskog Broda, Hedona iz Križevaca, Cremalat iz Poreča, Čokoladni svijet iz Tuzle, Čokoladnica Cukrček iz Ljubljane, Polonine Sladke Skrivnosti iz Celja, OPG Sedlar iz Novoselca, Ebba's Cuisine iz Rijeke, čokolada Cocome iz Budimpešte, Debic iz Rijeke te Iridis Sweets iz Šentjura.

Uz centralni sajam, „slatke atrakcije“ odvijat će se i na brojnim drugim lokacijama u Opatiji: Čokoladni Advent u Parku sv. Jakova i Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer donijet će glazbene programe, hologramske projekcije te programe za djecu, na opatijskoj tržnici zaživjet će Slatki Mrkat s prodajom čokoladnih delicija i slastica, na Ljetnoj pozornici Choco Ledena čarolija, a u Choco izlogu Milenijeva Choco svijeta u hotelu Continental posjetitelji će moći pratiti izradu „božićne slagalice“ i velikog božićnog drvca od čokolade.

Posebna atrakcija ovogodišnjeg Festivala čokolade biti će i čokoladna tabla veličine 20 m2 koju će posebno za ovu priliku pripremiti čokoladnica Cukrček iz Ljubljane, trenutni svjetski rekorderi u izradi najveće čokolade upisani u Guinessovu knjigu rekorda. Čokolada će biti izložena u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner, a prodaja će krenuti u subotu u 12.00 sati kada će prvi dio odlomiti Doris Vlah, poznata sudionica kulinarskog show-a Tri, dva, jedan, kuhaj i voditeljica emisije Cook & Smile Kanala Ri.

Tijekom festivala čokolade brojni hoteli i restorani uključit će nove gastronomske delicije od čokolade u svoje menije, pa će se različita i posebna čokoladna jela – kao što su pizza s m&m bombonima, čokoladni rižoto s divljom ružom ili mozzarella s listićima tamne čokolade i suhim orahom - moći kušati u opatijskim resotranima i kavanama.

Čokolada će biti važan sastojak i u wellness & spa ponudi tijekom opatijskog „čokoladnog vikenda“, jer posebne tretmane na bazi čokolade osmislili su Thalasso Wellness Centar Opatija, hotel Bristol, Five Elements Wellness hotela Ambasador, Royal Spa Wellness hotela Milenij, Spa Oasis Wellness grand hotela 4 opatijska cvijeta, hotel Mozart te grand hotel Adriatic.



Najave