Treći natječaj za prijavu rješenja suvenira

Slika /arhiva/13_dar-krk-suvenir.jpg

Turistička zajednica grada Krka raspisala je danas treći natječaj za prijavu rješenja suvenira koji će, ukoliko zadovolje propozicije natječaja i kriterije Stručnog povjerenstva, biti označeni markicom Dar iz Krka te prezentirani u prostoru Turističko-informativnog centra u gradu Krku. Autori/proizvođači odabranih suvenira dobiti će Potvrdu o originalnosti suvenira grada Krka.

Natječaj je otvoren od 11. studenoga 2013. do 10. veljače 2014. godine, a objavljen je na Internet stranicama TZ grada Krka i Grada Krka.

Suvenir bi trebao predstavljati odraz kontinuiteta umjetničkog, kulturnog, kulturno-povijesnog ili kulturalnog nasljeđa grada i otoka Krka, odnosno prezentirati njegovu materijalnu, nematerijalnu ili prirodnu baštinu.

Prijavljeni suveniri mogu biti umjetnine i umjetnički predmeti, umjetničko-obrtnički i gastro proizvodi, odjevni i uporabni predmeti te grafički materijali i multimedija [fotografije i video materijali]. Ukoliko se radi o umjetninama, umjetničkim predmetima i umjetničko-obrtničkim proizvodima važno je da rješenja budu kvalitetne izrade načinjena od ekološki prihvatljivih, odnosno za ovo podneblje karakterističnih materijala.

Svaki autor/proizvođač može prijaviti najviše tri rješenja suvenira s definiranom produkcijom.

Ovogodišnji natječaj prednost će dati suvenirima koji na različite načine interpretiraju kulturne i kulturološke vrijednosti grada Krka, uzimajući u obzir njegovu bogatu povijest, zavidno pomorsko nasljeđe ili stoljećima baštinjenu tradiciju grada.



Pisane vijesti