Počinje 23. Veteransko pojedinačno prvenstvo svijeta u šahu

Slika /arhiva/13_23-op-chess.jpg

Opatija je od 11. do 24. studenoga 2013. domaćin 23. Veteranskog pojedinačnog prvenstva svijeta u šahu za muškarce i žene.

Prijavljeno je više od 200 igrača u muškoj te 30 igračica u ženskoj konkurenciji, od čega 16 velemajstora  sa svih kontinenata, iz gotovo svih europskih zemalja, Australije, Novog Zelanda, Čilea, Brazila, Argentine, zemalja bivšeg SSSR-a i drugih.

Prije dvije godine Opatija je po prvi puta bila domaćin ovom velikom natjecanju, a prije toga u Hrvatskoj nikada nije održano svjetsko prvenstvo u šahu u bilo kojoj kategoriji. Zahvaljujući odličnim dojmovima i besprijekornoj organizaciji prvenstva 2011. godine, dvije godine kasnije Svjetska šahovska organizacija ponovno je povjerila domaćinstvo Opatiji i Šahovskom klubu Rijeka.

Redovna kola prvenstva odigravati će se od 12. do 24. 11. 2013. u dvoranama Grand hotela 4 opatijska cvijeta. Nastupit će mnoge legende svjetskog šaha i bivši svjetski veteranski prvaci poput Waissera, Sube i Cebala, a glavna zvijezda bit će legendarna gruzijska velemajstorica Nona Gaprindašvili, ženska prvakinja svijeta od 1962. do 1978. Sve partije bit će otvorene za javnost, a prenosit će se i uživo putem Internet stranica Šahovskog kluba Rijeka.



Pisane vijesti