Tjedan plave ribe, do 17. lipnja

Slika /arhiva/Crikvenica_plaveribe3.JPG

Od 10. do 17. lipnja 2016. će se na crikveničkoj rivijeri održavati Tjedan plave ribe, koji se vezuje uz projekt "Cesta plave ribe", a osmislila ga je TZ grada Crikvenice inspirirana bogatom ribarskom prošlošću ovoga kraja.

Vrijednost ovoga projekta prepoznala je i struka pa je 2014. godine osvojio nagradu "Simply the best" u kategoriji tradicijsko-gastronomske manifestacije, a dodijelili su je Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis "Way to Croatia".

Prezentacija "Ceste plave ribe" održat će se u petak, 10. lipnja 2016. u 19 sati na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici. Posjetitelje očekuje raznovrstan program, počevši od show cookinga koji će voditi poznati kuhar Dragan Visković i zabavnih tematskih radionica (izrada tradicionalnih jela, soljenje i filetiranje ribe, prezentacija ribolovnih alata). U sklopu glazbenog programa nastupit će klapa "Arija", folklorna sekcija Udruge umirovljenika Crikvenice "Sunce" i djeca iz Dječjeg vrtića "Radost" Crikvenica. Crikvenički će trg ukrasiti i veliki gastro stol prepun slasnih i neodoljivih specijaliteta s "Ceste plave ribe", a budući da se riba sjajno nadopunjuje s ukusnom domaćom kapljicom, održat će se i prigodna degustacija vina.

Desetak restorana s područja rivijere danas nosi markicu "Cesta plave ribe", kojom poručuju da u stalnoj ponudi imaju jela od plave ribe, stoga ćemo se u tjednu od 10. do 17. lipnja, veseliti i popustu od 20 posto na menije od plave ribe u sljedećim restoranima s markicom "Cesta plave ribe": "Amor", "Bodulka", "Karoca", "Mendula" i "Trabakul" u Crikvenici, "Kantunić" u Selcu, "Domino" u Dramlju i "Feral" u Jadranovu.



Najave