11. Ogulinski festival bajke

Slika /arhiva/OGFB_zastava_2016.jpg

Tko traži priču s obaveznim dobrim završetkom – u stilu živjeli su sretno do vijeka – ovih dana ima šansu da na nju i naiđe i to baš u Hrvatskoj, u Ogulinu, gradu u kojem se od 10. do 12. lipnja održava 11. Ogulinski festival bajke.

Bajka i Ogulin nisu se spojili slučajno, povezala ih je Ivana Brlić-Mažuranić jedna od najčudesnijih europskih autorica kad je ta književna vrsta posrijedi. Ivana je rođena u Ogulinu I dva puta ga posjetila u djetinjim godinama, njena proza nadahnuta je pričama koje je kao dijete slušala podno Kleka, a grad joj se odužio utemeljujući jedinstveni muzej bajke Ivaninu kuću bajke i Ogulinski festival bajke, koji je ove godine sav u njenom znaku.

“Ovogodišnji festival bajke posvećen je 100 obljetnici izdanja za hrvatsko i svjetsko  pripovijedanje jedinstvenih Priča iz davnine, a za bogat festivalski program zaslužan je umjetnički direktor Mario Kovač”, kaže Ankica Puškarić, jedna od utemeljiteljica projekta Ogulin – zavičaj bajke i ravnateljica Ivanine kuće bajki.



Najave