Terme Tuhelj s istim brojem noćenja kao lani, ali s više kupača

Slika /arhiva/tuhelj_hotel-well.jpg

Najposjećenije toplice u Krapinsko-zagorskoj županiji Terme Tuhelj u prvoj polovici ove godine zabilježile su jednak broj noćenja i popunjenost kapaciteta kao i u istom lanjskom razdoblju, dok su posjećenost wellnessa i broj kupača na unutarnjim i vanjskim bazenima veći, što uz raznoliku ponudu pripisuju i znatno boljim vremenskim prilikama od lanjskih.

"Kroz svibanj i lipanj imali smo 25 posto više kupača na bazenima nego u ista dva mjeseca prošle godine, a i od početka ove godine bazeni su posjećeniji nego u zadnje dvije godine, što će se, nadamo se, nastaviti i kroz cijelo ljeto i dalje do kraja godine, koja bi onda po tome mogla biti bolja od lanjske koju smo završili i s manjim prihodima od očekivanja upravo zbog 'pobačaja' na bazenima uslijed lanjskog kišovitog ljeta", kaže za Hinu direktorica tih Termi Ivana Kolar.

Iznosi i podatke da je njihova matična/vlasnička kompanija slovenske Terme Olimia također zabilježila porast broja kupača u zadnja dva mjeseca od 50 posto u odnosu na prošlu godinu, a i oni, kao i Terme Tuhelj vjeruju da će ove godine u svojim smještajnim kapacitetima (hotel Well) imati bar sličan broj noćenja kao lani, oko 87 tisuća, što je u odnosu na 2013. bio veliki porast, od 36 posto.

"Teško je očekivati tako velik porast svake godine, ali nadamo se dostići lanjske brojke i možda ih i premašiti", kaže Kolar koja ističe i da u ukupnim noćenjima u Krapinsko-zagorskoj županiji njihova noćenja pojedinačno imaju najveći udjel.

I ove godine su najviše dolazaka i noćenja, oko 50 posto, ostvarili domaći turisti koji dolaze iz cijele Hrvatske, a najviše iz Zagreba i Istre, s time da ove godine bilježe nešto više individualnih dolazaka i manje organiziranih grupa.

Ostalih 50 posto gostiju su stranci, među kojima su i dalje najbrojniji Slovenci, Nijemci, Austrijanci, Talijani i iz posjetitelji iz Bosne i Hercegovine, a sa svih tržišta, kako kaže Kolar, imaju više gostiju nego lani, osim iz Njemačke iz koje su prošle godine imali najveću posjećenost i najveći porast, što utječe onda na ukupno manji broj stranaca za oko 3 posto u odnosu na prvih šest mjeseci prošle godine.

(Hina)



Pisane vijesti