SVJETSKO VETERANSKO PRVENSTVO U PLANINSKOM TRČANJU

Slika /arhiva/ZAGREB/SLJEME, 11.-12.9.2009;09-WMMRC.jpg


Ministarstvo turizma prihvatilo je pokroviteljstvo nad Svjetskim prvenstvom u planinskom trčanju za veterane, koje će se održati 12. rujna na Medvednici.

U poruci dobrodošlice sudionicima utrke, ministar turizma Damir Bajs naglasio je značenje ovog natjecanja koje na pridonosi razvoju posebnih oblika turizma u što ulaze i sportska natjecanja ove vrste.

Također, istaknuo je Bajs, vrijeme održavanja natjecanja odlično je izabrano, jer u posezoni dobivamo još jedan sadržaj u raznolikoj našoj turističkoj ponudi.

Svjetsko veteransko prvenstvo u planinskom trčanju doista već jest važan događaj od velikog značenja za cijelu Hrvatsku i posebice Zagreb i njegovu Medvednicu, koja ima veliki potencijal za sportaše, rekreativce i izletnike.

Hrvatskoj je dodijeljena organizaciju Svjetskog prvenstva u planinskom trčanju za veterane, nakon što se 2002. godine uključila u pokret planinskog trčanja redovitim sudjelovanjem na svjetskim i europskim prvenstvima, te organizacijom Sljemenskog maratona na kojem su gostovali članovi rukovodstva Svjetske federacije za planinsko trčanje (WMRA). 


Najave