Makarska rivijera: Dva posto gostiju i četiri posto noćenja manje nego lani

Slika 12.9.2009
U prvih osam mjeseci ove godine Makarsku rivijeru posjetilo je 2 posto manje turista u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, a ostvareno je 4 posto manje noćenja, podaci su županijske Turističke zajednice i turističkih ureda s Makarskog primorja.

Prezentirajući podatke, predsjednik Turističke zajednice Makarska rivijera Davor Glavina izrazio je danas, nakon sastanka s kolegama iz turističkih zajednica s makarskog primorja, zadovoljstvo dosadašnjim turističkim učinkom na rivijeri koja je ostvarila 42 posto noćenja cijele Splitsko-dalmatinske županije.

Kako je rekao Glavina, bio je očekivan pad turističkog prometa oko 10 posto, no rivijeru, od Brela do općine Gradac, posjetilo je 485.095 turista ili dva posto manje nego lani, a ostvareno je 3.309.636 noćenja, 4 posto manje.

Gosti iz Hrvatske kojih je došlo 39.896, kao i lanjskog ljeta, ostvarili su 260.175 noćenja što je čak 10 posto više nego do konca kolovoza prošle godine.

Stranci, kojih je u ljetovalištima Makarskog primorja boravilo 445.199 ili 3 posto manje nego u prvih osam mjeseci lani, ostvarili su 3.049.461 registriranih turističkih noćenja ili 5 posto manje nego lani, rekao je direktor Makarske rivijere.

Po prvim pokazateljima, nastavljen je manji trend pada turističkog prometa gostiju iz Njemačke, Francuske i Italije, te Slovačke, Slovenije, Češke i BiH, znatniji inus dolaska je zabilježen iz Rusije, a najbrojniji turisti na Makarskom primorju ovoga ljeta su Česi, Slovaci, gosti iz BiH, Nijemci i Poljaci.

Glavina je dodao kako sada na području rivijere boravi 21.836 domaćih i stranih gostiju, što je ravno broju registriranih turista u isto vrijeme prošle godine. (Hina)
 

Pisane vijesti