Svjetski dan turizma: Poruka ministra turizma RH

Slika /AA_2018_b-fotke/logos/2018_svjetski_dan_turizma.jpg

Poštovani turistički djelatnici, poštovani turisti - čestitam vam Svjetski dan turizma. Ova, 2018. godina, izuzetno je važna za budućnost, ali već i sadašnjicu turizma kako na našoj nacionalnoj, tako i na globalnoj razini. Svijet se danas može u svakom trenutku vidjeti na dlanu. Današnji turisti traže nove doživljaje, Internet je postao platforma za odabir destinacije, pretraživanja ponuda i stvaranja iskustava, ali su isto tako inovacije i digitalizacija postale važan dio poslovanja svakog turističkog sustava. Upravo zato je ova turistička godina posvećena temi „Turizam i digitalna transformacija“.

Svjesni važnosti digitalne transformacije krenuli smo u projekt Hrvatski digitalni turizam kroz koji ćemo naš sustav učiniti još efikasnijim i povezanijim. Naša je želja da budemo ne samo jedna od najpopularnijih turističkih destinacija, već i lider u turističkim inovacijama.

Naš sustav eVisitor početkom ove godine osvojio treću nagradu UNWTO-a i to u kategoriji turističkih inovacija i tehnologije. Riječ je o nagradi koja predstavlja veliko međunarodno priznanje za hrvatski turizam. Da Hrvatska promišlja inovativno, vidljivo je iz brojnih aktivnosti i programa Ministarstva turizma, kao i brojnih drugih dionika koji su usmjereni prema novim tehnologijama, efikasnom povezivanju svih dionika u turizmu, razvoju proizvoda te promociji turizma kroz moderne komunikacijske kanale.

Turizam ima moć jačanja destinacija, poslovanja, pogleda na svijet i već sada se može reći da predstavlja jednu od najznačajnijih aktivnosti 21. stoljeća, aktivnost koja može doprinijeti izgradnji bolje budućnosti za ljude, planet, mir i prosperitet. Ovom prilikom želio bih zahvaliti svim turističkim djelatnicima, svim domaćinima, a to smo svi mi - građani Hrvatske, na dosad rekordnoj turističkoj godini.

Dragi turisti, zahvaljujemo na odabiru Hrvatske kao vašeg odmorišnog odredišta. Vjerujem da ste uživali u njenoj kulturnoj i prirodnoj baštini i gostoprimstvu domaćina. Vi ste ambasadori hrvatskog turizma, ambasadori svega dobrog i lijepog što turizam donosi u živote svih ljudi.

Gari Cappelli, ministar turizma RH

Poruka ministra