Vijesti

Filtrirajte vijesti:
Od:
Do:
Pronađeno 5 vijesti.
Svjetski dan turizma: Poruka ministra turizma RHPoštovani turistički djelatnici, poštovani turisti - čestitam vam Svjetski dan turizma. Ova, 2018. godina, izuzetno je važna za budućnost, ali već i sadašnjicu turizma kako na našoj nacionalnoj, tako i na globalnoj razini. Svijet se danas može u svakom trenutku vidjeti na dlanu. Današnji turisti traže nove doživljaje, Internet je postao platforma za odabir destinacije, pretraživanja ponuda i stvaranja iskustava, ali su isto tako inovacije i digitalizacija postale važan dio poslovanja svakog turističkog sustava. Upravo zato je ova turistička godina posvećena temi „Turizam i digitalna transformacija“. 27.09.2018. | Poruka ministra
Podrška VatrenimaPovodom povijesnog uspjeha nogometne reprezentacije, ministri Vlade RH današnju su sjednicu održali u hrvatskim dresovima.
Poruku podrške Vatrenima poslao je i ministar turizma Gari Cappelli. 12.07.2018. | Poruka ministra
Ministar Cappelli čestitao Zagrebu na ponovno osvojenoj tituli europske adventske destinacijeMinistar turizma Gari Cappelli čestitao je Zagrebu i Zagrepčanima na velikom postignuću, što su treću godinu zaredom najbolja europska adventska destinacija. Glasači na europskom portalu European Best Destinations (EBD) i ove su godine Zagreb s njegovim adventom proglasili najboljom božićnom destinacijom u Europi: 
"Poštovani gradonačelniče Bandić, poštovana direktorice Bienenfeld, u ime Ministarstva turizma i svoje osobno ime čestitam Zagrebu i Zagrepčanima na velikom postignuću što su već treću godinu zaredom najbolja europska adventska destinacija... 12.12.2017. | Poruka ministra
Poruka ministra za Svjetski dan turizma 27. rujna

Poštovani turistički djelatnici, poštovani turisti - čestitam vam Svjetski dan turizma. Ova je, 2017. godina, izuzetno značajna za turizam kako na našoj nacionalnoj, tako i na globalnoj razini. Ujedinjeni narodi proglasili su je međunarodnom godinom održivog turizma za razvoj, jer upravo je turizam instrument i pokretač razvoja mnogih inovativnih i razvojnih procesa, kreator novih radnih mjesta i glavni zaštitnik prirodne i kulturne baštine, kao glavne osnove za razvoj atraktivnih proizvoda i usluga. Kroz turizam žive čitave zajednice - uključivanjem u lanac proizvoda i usluga koje su neophodne turizmu počevši od hrane, prijevoza, graditeljstva, trgovine, pa čak i onih koje redovno koristi uglavnom lokalna zajednica, poput zdravstvenih. Zbog turizma se mnoge usluge i infrastruktura značajno unapređuju, što doprinosi kvaliteti života svih naših građana.

27.09.2017. | Poruka ministra