Svibanj u znaku studijskih putovanja i poslovnih radionica u organizaciji HTZ-a

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

Tijekom svibnja, uz pojačani prihvat studijskih putovanja novinara, održavaju se važni skupovi strukovnih udruga i poslovne radionice Buy Croatia koje priređuje Hrvatska turistička zajednica u suradnji sa sustavom turističkih zajednica i gospodarskim subjektima. Tako će, od 7. do 11. svibnja, na području Splitsko-dalmatinske županije boraviti estonski turistički agenti, s ciljem upoznavanja destinacije s obzirom na novo uspostavljenu zračnu liniju između Tallina i Splita. Boravak estonskih agenata ujedno će biti i prigoda za susret s turističkim subjektima iz Hrvatske te će se 10. svibnja održati poslovna radionica.

Od 10. do 13. svibnja u Opatiji, Udruženje poljskih turističkih agencija (PIT) održat će turistički forum te posjetiti Krk i Mošćeničku Dragu. Poslovna radionica poljskih i hrvatskih turističkih subjekata održat će se 12. svibnja. Europska turistička komisija (European Travel Commission – ETC) svoj će godišnji sastanak članica održati u Opatiji, a radni dio predviđen je za 12. svibnja.

Od 9. do 16. svibnja u Hrvatskoj će boraviti brazilski turistički agenti koji će, u okviru inspekcijskog putovanja, upoznati turističke potencijale naše zemlje, a posjetit će Zagreb, NP Plitvička jezera, Split, Ston, Dubrovnik, Rovinj, unutrašnjost Istre i NP Brijuni. Boravak će završiti 15. svibnja, poslovnom radionicom brazilskih i hrvatskih turističkih subjekata u Zagrebu. Osim brazilskih agenata, Hrvatsku će posjetiti i brazilski novinari, a Glavni ured HTZ-a organizira njihovo studijsko putovanje.
Sredinom mjeseca, od 15. do 19. svibnja, Istru će posjetiti predstavnici švicarskog Udruženja turističkih novinara francuskog govornog područja.

Od 16. do 19. svibnja, HTZ organizira i studijsko putovanje britanskih novinara povodom uspostavljanja aviolinije Ryanaira između Londona i Osijeka, a u svrhu promoviranja turističke ponude Slavonije i Baranje te upoznavanja s kontinentalnom Hrvatskom.

Nakon toga, TUI Russia u suradnji s HTZ-om, od 17. do 24. svibnja, organizira studijsko putovanje 30 ruskih novinara u Istru.

Mjesec svibanj će zaokružiti inauguracijski let KLM-a iz Amsterdama za Zagreb.

U svrhu snažnije promidžbe turističkog proizvoda kontinentalne Hrvatske, u svibnju će HTZ organizirati i grupna studijska putovanja hrvatskih novinara.

Služba HTZ-a za odnose s poslovnim partnerima, tijekom 2014. godine, priprema i podržava održavanje nekoliko važnih skupova, od kojih je prvi konferencija CIRCOM-a, međunarodnog udruženja javnih televizijskih kuća, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji od 8. do 10. svibnja.

Svibanj završava sudjelovanjem HTZ-a na sajmu KOTFA u Seulu, od 29. svibnja do 1. lipnja, a uoči sajma održat će se poslovna radionica za koju se prijavilo šest hrvatskih turističkih subjekata (Amathus travel, Lešić Dimitri d.o.o., Nave d.o.o., Obzor putovanja, Uniline d.o.o. te TZ grada Zagreba, koja je ujedno suizlagač na sajmu).



Pisane vijesti