Svečano predstavljen Kamp Krk s novim sadržajima

Slika /arhiva/130619-kampkrk1.jpg

Ministar turizma Darko Lorencin, danas je otvorio novouređeni Kamp Krk, u koji je grupacija Valamar uložila gotovo 16 milijuna kuna. Ovo je drugo po redu najveće ulaganje Valamara u ovoj godini, nakon nedavno predstavljenog Hotela i Casa Valamar Sanfior u Rapcu, u koji je uloženo 60 milijuna kuna. Uz ministra turizma, investiciju u ovaj kamp pozdravili su i gradonačelnik grada Krka, Darijo Vasilić te predsjednik njemačkog kamping udruženja (ADAC), g. Karl Zahlmann. „Svake je godine Hrvatska sve privlačnije odredište kampistima iz cijele Europe, a stvaranjem novih kapaciteta i dodatnim obogaćivanjem ponude, zasigurno možemo postati nezaobilazno kamping odredište za još veći broj zaljubljenika u takvu vrstu odmora. Kamp Krk izvrstan je primjer povećanja kvalitete u kampovima predviđene u Strategiji razvoja turizma do 2020. godine", istaknuo je ministar Darko Lorencin.

Ministar turizma Darko Lorencin, danas je otvorio novouređeni Kamp Krk, u koji je grupacija Valamar uložila gotovo 16 milijuna kuna. Ovo je drugo po redu najveće ulaganje Valamara u ovoj godini, nakon nedavno predstavljenog Hotela i Casa Valamar Sanfior u Rapcu, u koji je uloženo 60 milijuna kuna. Uz ministra turizma, investiciju u ovaj kamp pozdravili su i gradonačelnik grada Krka, Darijo Vasilić te predsjednik njemačkog kamping udruženja (ADAC), g. Karl Zahlmann.

„Svake je godine Hrvatska sve privlačnije odredište kampistima iz cijele Europe, a stvaranjem novih kapaciteta i dodatnim obogaćivanjem ponude, zasigurno možemo postati nezaobilazno kamping odredište za još veći broj zaljubljenika u takvu vrstu odmora. Kamp Krk izvrstan je primjer povećanja kvalitete u kampovima predviđene u Strategiji razvoja turizma do 2020. godine. Investiranje u kamp, izgradnja dodatnih sadržaja, koji će biti novi motivi dolaska, te pametno tržišno pozicioniranje, zasigurno će privući turiste koji uživaju u kampiranju, a njih je danas sve više. Samo ovakvim ulaganjima kojima se podiže ukupna smještajna  kvaliteta možemo ostvariti glavni cilj Strategije, a to je da budemo među 20 najkonkurentnijih zemalja svijeta u 2020. godini“, istaknuo je ministar Darko Lorencin.

Specifičnost ovog kampa je što ima bazen s grijanom vodom i prekrasnim pogledom na grad Krk, te wellness, što ga čini jedinstvenim kamping proizvodom u Hrvatskoj.  Posebno se ističe i ponudom koju pruža obiteljima s djecom. Novouređeni kamp predstavio je i luksuzne mobilne kućice najviše kvalitete, koje su kompletno opremljene.

Kamp Krk nositelj je certifikata ISO 14001, a njegovu plažu krasi Plava zastava. Ovaj kamp ima naglašene ekološke komponente - unutar kampa zasađeno je više od 300 stabala maslina, uspostavljen je i jedinstveni sustav biološkog pročišćavanja otpadnih voda, a tako pročišćena voda koristi se za  navodnjavanje hortikulture. Edi Černjul, predsjednik Uprave Riviera Adria d.d. istaknuo je kako je ovo ulaganje u kamp Krk, koji se prostire na površini od 11 hektara i osigurava 364 smještajne jedinice, omogućilo novu razinu kamping usluge, čime je unaprijeđena ukupna turistička ponuda Hrvatske, Kvarnera i otoka Krka.

Predsjednik Uprave Valamar hotela i ljetovališta, g. Peter Fuchs, naglasio je kako je samo u pripremu turističke sezone uloženo više od 170 milijuna kuna, dok su ukupne investicije Valamara u proteklih jedanaest godina premašile milijardu i sedamdeset milijuna kuna. Stalnim ulaganjem u svojih deset kampova, Valamar znatno pridonosi ukupnoj kvaliteti kamping proizvoda destinacije. To je posebno važno za grad Krk, u kojem sada već dva kampa kojima upravlja Valamar nose 4 zvjezdice, kamp Ježevac i kamp Krk.



Pisane vijesti