Svečano otvoren hotel Valamar Riviera u Poreču

Slika /arhiva/100610-valamar1w.jpg

Rezanjem vrpce istarski župan Ivan Jakovčić otvorio je u četvrtak novoobnovljeni porečki hotel Valamar Riviera (četiri zvjezdice) pred oko 150 visokih uzvanika iz svijeta gospodarstva i politike. Događanje su okrunili popularni svjetski jazz glazbenici Angela Brown i Mike Sponza, čime je najavljen i srpanjski Valamar Jazz Festival. Predsjednik Uprave Riviere Poreč, Veljko Ostojić pritom je istaknuo ponos i zadovoljstvo novom investicijom Riviere Poreč i grupacije Valamar, vrijednom ukupno oko 50 milijuna kuna.
 


Usudio bih se reći da je Valamar Riviera jedan je od najotmjenijih malih hotela u Hrvatskoj. Uređen je u nautičkom stilu, s mnoštvom dodatnih sadržaja i čvrsto vjerujemo kako će biti savršen izbor, kako za one željne odmora, tako i za održavanje poslovnih događanja. S pripadajućom, također obnovljenom obližnjom Villom Polesini koja postaje mjesto za ekskluzivna događanja, ovaj novi proizvod čini zaokruženu cjelinu koja podiže porečku, ali i istarsku i hrvatsku, turističku ponudu na jednu novu razinu, istaknuo je Veljko Ostojić, koji je na svečanom otvorenju predao simboličko kormilo Peteru Fuchsu, predsjedniku Uprave tvrtke Valamar koja upravlja hotelom. Peter Fuchs je pritom izrazio ponos što je, od ukupno 40 objekata kojima Valamar upravlja diljem obale, ovo već 13. po redu objekt koji je od 2006. godine uveden pod kapu prvog hrvatskog hotelskog brenda - Valamara.
 


Valamar se iz godine u godinu potvrđuje kao jedan od vodećih investitora u hrvatskom turizmu. Tako smo samo u pripremu ovogodišnje turističke sezone uložili više od 150 milijuna kuna, dok su naše ukupne investicije u posljednjih sedam godina nadišle milijardu i pedeset milijuna kuna. Ovi brojevi potvrđuju našu potpunu predanost daljnjem razvoju i unapređenju kvalitete, kako Valamarove turističke ponude, tako i kvalitete ukupnog hrvatskog turističkog proizvoda, rekao je čelnik Valamara.
 


Svečanosti otvaranja nove Valamarove perjanice prisustvovali su, među brojnim uglednicima austrijski veleposlanik u RH NJ.E. Jan Kickert, državni tajnik u Ministarstvu turizma Ivo Mujo, predsjednik Uprave Hypo Bank Marcus Ferstl, predsjednik Uprave Volksbank Tomasz Taraba, predsjednik i član Uprave PBZ-a Božo Prka i Ivan Gerovac, izaslanici Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu Thomas Glück i Christian Brawenz i brojni poznati hotelijeri: Jako Andabak iz Bluesun Hotela, Kristian Šustar iz Maistre, Zrinka Bokulić iz Lagune Novigrad, Željko Kukurin iz Istraturista, Selimir Ognjenović iz ID Rive, Miroslav Dragičević iz Horwath Consultinga, Bernard Jakelić iz HUP-a i mnogi drugi.
 


Svečanost otvorenja hotela kulminirala je izvanrednim jazz koncertom u Villi Polesini poznate američke pjevačice Angele Brown čiji je nastup pratio Mike Sponza Trio. Time je ujedno najavljen međunarodni Valamar Jazz Festival koji će se od 9. do 11. srpnja održavati u Poreču, odnosno na obližnjem otočiću Sv. Nikola. Riviera Poreč i Valamar kao suorganizatori i sponzori događanja te umjetnička direktorica Tamara Obrovac u Istru dovode brojne međunarodne zvijezde jazza poput Claudije Acuna, Dianne Reeves, Dave Hollanda i drugih. 
 

Pisane vijesti