Sve četiri prijave za Obonjan valjane

Slika /arhiva/sibenik-ww.jpg

Šibensko je Gradsko poglavarstvo danas ocijenilo valjanima sve četiri prijave prispjele na natječaj za turistički projekt "Rivijera-Obonjan", po kojem je na Obonjanu u šibenskom otočju predviđena gradnja hotela do 3.000 postelja i lučice s 200 vezova.  

Po broju dobivenih bodova na ljestvici prijavljenih tvrtki vodi švicarsko društvo "Jupiter Adria AG", na drugom je tvrtka "Projekti Šibenik" d.o.o. koja se natjecala u ime "Orco Property Group" iz Luksemburga, na trećem je konzorcij ISOTEC Group također iz Luksemburga s partnerima iz Italije i Španjolske i na četvrtom Clinic Frances LDA iz Portugala.  

U nastavku natječajnog postupka za provedbu "greenfield" turističkog projekta "Obonjan-Rivijera" svim sudionicima bit će dostavljena potrebna dokumentacija, a rok za podnošenje ponuda je 31. srpnja 2007.  

Poglavarstvo je danas izabralo i najpovoljnijeg ponuđača za turistički projekt Hotel Šibenik na prostoru bivše vojarne Kuline. Riječ je o tvrtki Nautički centar Prgin (NPC) - Remontno brodogradilište "Šibenik" i njezinim partnerima Strabag d.o.o. Hrvatska i Strabag AG iz Austrije te Hospitality Alliance AG iz Njemačke, koja se jedina javila na natječaj. 

Na redu su pregovori o usklađivanju i potpisivanju ugovora, zaključilo je Poglavarstvo. (Hina)



Pisane vijesti