Susret ministra Ostojića i izraelskog veleposlanika Amranija

Slika /arhiva/120305-iz1.jpg

Povećati broj izraelskih turista u Hrvatskoj, osnažiti turističku suradnju dviju zemalja te pojačati promociju hrvatskih turističkih potencijala na izraelskom tržištu, naši su glavni ciljevi kada je riječ o Izraelu kao emitivnom tržištu – rekao je ministar turizma Veljko Ostojić na susretu s veleposlanikom Izraela u Hrvatskoj, Yosefom Amranijem. Ministar je naglasio i važnost jačanja suradnje hrvatskih i izraelskih turoperatora te pripremu posebnih turističkih paketa za to tržište, s obzirom da turisti iz Izraela najčešće putuju organizirano, odnosno posredstvom putničkih agencija. Jačanje turističke suradnje Hrvatske i Izraela podržao je i veleposlanik Amrani te dodao kako Hrvatska ima velik potencijal za snažniji razvoj turizma, ali i za dovođenje još većeg broja izraelskih turista.

Povećati broj izraelskih turista u Hrvatskoj, osnažiti turističku suradnju dviju zemalja te pojačati promociju hrvatskih turističkih potencijala na izraelskom tržištu, naši su glavni ciljevi kada je riječ o Izraelu kao emitivnom tržištu – rekao je ministar turizma Veljko Ostojić na susretu s veleposlanikom Izraela u Hrvatskoj, Yosefom Amranijem.

Ministar je naglasio i važnost jačanja suradnje hrvatskih i izraelskih turoperatora te pripremu posebnih turističkih paketa za to tržište, s obzirom da turisti iz Izraela najčešće putuju organizirano, odnosno posredstvom putničkih agencija. Također je važno pripremiti i posebne programe putovanja za razdoblja pred i posezone, rekao je ministar, budući da, osim u ljetnim mjesecima, Izraelci na put najčešće odlaze tijekom travnja i rujna.

Izraelskog veleposlanika upoznao je i s mogućnostima ulaganja u hrvatski turizam, te dodao kako je jedan od prioriteta, na kojem se već intenzivno radi, potencijalnim ulagačima olakšati poslovanje, odnosno ulaganja u Hrvatskoj. Pritom je istaknuo kako će snižavanje stope PDV-a na 10 posto na usluge u ugostiteljstvu, čija će primjena krenuti od početka sljedeće godine, sigurno utjecati na dugoročno povećanje konkurentnosti sektora te na podizanje investicijske atraktivnosti.

Jačanje turističke suradnje Hrvatske i Izraela podržao je i veleposlanik Amrani te dodao kako Hrvatska ima velik potencijal za snažniji razvoj turizma, ali i za dovođenje još većeg broja izraelskih turista.

Govoreći o Festivalu izraelske kulture, koji je prošle godine održan na Pagu, gdje je izazvao velik interes kako turista, tako i lokalnog stanovništva, veleposlanik je rekao kako će krajem srpnja ove godine festival biti održan u Zadru. Budući da će na njemu biti prisutni i izraelski novinari koji će, osim Zadra, obići i niz drugih hrvatskih odredišta, kako u unutrašnjosti, tako i na obali i otocima, bit će to odlična prilika za promociju hrvatskih turističkih potencijala, zaključio je veleposlanik Amrani.



Pisane vijesti