Istra predstavljena u Bruxellesu

Slika /arhiva/istra_sat-110626.jpg

U Bruxellesu je u suradnji Turističke zajednice Istarske županije, Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Bruxellesu, Predstavništva Istarske županije pri EU, hotela San Rocco iz Brtonigle i uz podršku Veleposlanstva RH u Kraljevini Belgiji, organiziran tjedan istarske gastronomije.

Ova manifestacija započela je u četvrtak 1. ožujka 2012. godine prezentacijom Istre, istarske gastronomije i istarske turističke ponude za oko 80 sudionika, uglavnom belgijskih turističkih novinara, predstavnika belgijskih agencija i turoperatora, partnera i prijatelja Istre u institucijama Europske unije te veleposlanika RH pri EU. Nakon prezentacije koja je održana u poznatom briselskom restoranu Via Louiza LOUIZA i prikazivanja promidžbenog filma o Istri, kojeg je snimila i prošle godine emitirala belgijska flamanska državna televizija VRT, uslijedila je degustacija brojnih istarskih delicija koje su na vrlo maštovit i oku i nepcu privlačan način pripremili kuharski majstori iz hotela SAN ROCCO iz Brtonigle, koji već nekoliko godina zaredom nosi naziv najboljeg hrvatskog malog obiteljskog hotela, a belgijski su kuhari od njih mogli naučiti tajne pripreme vrhunskih jela istarske gastronomije.

Osim vrhunski pripremljene hrane, uzvanici su mogli uživati i u vinima čuvenih istarskih vinara. Ovaj događaj popratili su i lokalni mediji, komercijalni radio BEL RTL koji je u svom večernjem programu govorio o Istri, istarskoj gastronomiji te promovirao tjedan istarske gastronomije u restoranu Via Louiza, dok je internet portal PAGTOUR kojeg čitaju isključivo „ljudi iz branše“ objavio članak u kojem je Hrvatskoj i Istri odao priznanje na savršeno organiziranom i osmišljenom događaju.

Tjedan gastronomije, tijekom kojeg će osim jela iz uobičajenog menija gosti restorana moći odabrati i istarske specijalitete, nastavit će se do četvrtka, 8. ožujka 2012. godine.



Pisane vijesti