Susret braniteljskih zadruga i predstavnika turističkog sektora treba postati tradicija

Slika /arhiva/130130-sajam-007.jpg

Ministar Veljko Ostojić, uz ministra branitelja Predraga Matića, nazočio je danas u Rijeci sajmu zadruga hrvatskih branitelja te okruglom stolu na kojem se raspravljalo o mogućnostima suradnje braniteljskih zadruga u turističkoj ponudi Hrvatske i hotelskih kuća. Sajmu su prisustvovali i ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, obnašatelj dužnosti primorsko-goranskog župana Vidoje Vujić,  pomoćnik ministra poduzetništva i obrta Stjepan Koraj, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dinko Polić te upravitelj Referalnog centra za zadruge branitelja Nebojša Jerković. „Novi motivi dolazaka u Hrvatsku, posebni sadržaji i ponude, ono je što će dovesti do produljenja sezone. Posebno je važna ona ponuda koja se odvija na kontinentu, jer je jedan od naših ključnih ciljeva produljiti sezonu te potaknuti razvoj turizma na turistički nerazvijenim područjima“, rekao je ministar. "Turizam je najbolji brand koji Hrvatska može ponuditi svijetu, a ovo je bitan korak u povezivanju naših branitelja  i njihovih proizvoda s turističkom ponudom Hrvatske“, istaknuo je ministar branitelja Predrag Matić. Na okruglom stolu sudjelovali su i predstavnici Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske, Kristian Staničić te Udruge obiteljskih i malih hotela Ivan Srakovčić kao i više od 15 predstavnika hotelskih kuća iz cijele Hrvatske.

Ministar Veljko Ostojić, uz ministra branitelja Predraga Matića, nazočio je danas u Rijeci sajmu zadruga hrvatskih branitelja te okruglom stolu na kojem se raspravljalo o mogućnostima suradnje braniteljskih zadruga u turističkoj ponudi Hrvatske i hotelskih kuća.

Sajmu su prisustvovali i ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, obnašatelj dužnosti primorsko-goranskog župana Vidoje Vujić,  pomoćnik ministra poduzetništva i obrta Stjepan Koraj, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dinko Polić te upravitelj Referalnog centra za zadruge branitelja Nebojša Jerković.

Ministar Ostojić je istaknuo kako ga raduje činjenica što je velik broj braniteljskih zadruga prepoznao potencijal za promociju svojih proizvoda kroz turističku ponudu. Osim toga, sve je veći broj braniteljskih zadruga koje se bave avanturističkim i rekreativnim turizmom, seoskim, ronilačkim te sportsko-ribolovnim turizmom, a upravo su posebni oblici turizma koji su usmjereni na specifične niše turista sredstvo za produljenje sezone.

„Novi motivi dolazaka u Hrvatsku, posebni sadržaji i ponude, ono je što će dovesti do produljenja sezone. Posebno je važna ona ponuda koja se odvija na kontinentu, jer je jedan od naših ključnih ciljeva produljiti sezonu te potaknuti razvoj turizma na turistički nerazvijenim područjima“, rekao je ministar.

Ministar vjeruje kako će se na ovom sajmu ostvariti kvalitetni kontakti među zadrugarima i hotelijerima te razmotriti mogućnosti suradnje, ali i pronaći najbolji načini i lokacije za plasman proizvoda i približavanje ponude turistima.

„Svaki novi dogovoren posao je uspjeh i treba krenuti malim koracima i sklapati posao po posao. Siguran sam da ima mjesta na turističkom tržištu za proizvode koje smo danas vidjeli, a i siguran sam da će se u budućnosti kvaliteta proizvoda, dizajna, brendiranja još povećati. Ovaj skup po mojem bi mišljenju trebao postati tradicionalan“, naglasio je ministar.

"Turizam je najbolji brand koji Hrvatska može ponuditi svijetu, a ovo je bitan korak u povezivanju naših branitelja  i njihovih proizvoda s turističkom ponudom Hrvatske“, istaknuo je ministar branitelja Predrag Matić.

Na okruglom stolu sudjelovali su i predstavnici Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske, Kristian Staničić te Udruge obiteljskih i malih hotela Ivan Srakovčić kao i više od 15 predstavnika hotelskih kuća iz cijele Hrvatske.



Pisane vijesti