Suradnja Fakulteta za menadžment u turizmu i strukovnih udruga

Slika /arhiva/opatija-by-bd.jpg

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki pokraj Opatije potpisan je danas sporazum o suradnji između te visokoškolske ustanove i osam nacionalnih udruga s područja ugostiteljsko-turističke djelatnosti.

Sporazum je potpisan s Hrvatskom udrugom poslodavaca u hotelijerstvu, Kamping udruženjem Hrvatske, Cehom ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK), Hrvatskim ferijalnim i hostelskim savezom, Nacionalnom udrugom obiteljskih i malih hotela, Hrvatskim kuharskim savezom, Udrugom hrvatskih putničkih agencija i Zajednicom ugostiteljsko-turističkih škola RH.

Sporazumom se potpisnicima omogućava suradnja u nastavi na fakultetu u projektima koje izvodi fakultet, stipendiranje najboljih studenata, izvođenje praktične nastave, suradnja na području znanstvenih istraživanja i drugo.

Ovom prigodom dekan Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Joža Perić najavio je proslavu 50. obljetnice postojanja fakulteta i održavanje 20. međunarodnog znanstvenog kongresa "Turizam i hotelska industrija 2010." početkom svibnja.

Napomenuo je kako je do sada na tom Fakultetu diplomiralo oko 10.000 studenata a trenutno ih studira 4500. U idućim godinama broj studenata će se smanjiti na 3500, rekao je dekan Perić.

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki izradio je ili sudjelovao u izradbi više od 300 stručnih projekata, među kojima je glavni plan razvoja turizma Primorsko-goranske županije i strategija razvoja turizma Federacije Bosne i Hercegovine za razdoblje od 2008. do 2018. godine.

Od budućih planova dekan Perić izdvojio je izgradnju dodatnog krila postojeće zgrade fakulteta, objekta za studentski smještaj i prehranu za 250 do 300 studenata. Nadalje planira se izgradnja hotela s 80 do 100 soba komercijalnog tipa neposredno uz fakultet, u kojem bi studenti ostvarivali praktičnu nastavu te sportske lučice podno budućeg fakultetskog i hotelskog kompleksa. Dekan Perić procijenio je kako bi troškovi za to bili oko 150 milijuna kuna te je izrazio nadu kako će biti moguće namaknuti novac za tu namjenu. (Hina)


Pisane vijesti