Suradnja Fakulteta za menadžment u turizmu i Grada Opatije

Slika /arhiva/opatija-by-bd.jpg

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu (FMTU) iz Opatije i Grad Opatija potpisali su u petak sporazum o poslovnoj suradnji kao podlogu za razvoj područja od zajedničkog interesa, poput unapređenja turizma.

Sporazum obuhvaća izradbu znanstvenih i stručnih studija i analiza, pripreme i provedbe projekata financiranih iz EU fondova, suradnju u izradi pojedinih segmenata prostornih i drugih razvojnih planova, održavanje znanstvenih i stručnih predavanja i edukacijskih programa, te ostalih poslova od zajedničkog interesa, navedeno je.

Sporazum su potpisali dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Dora Smolčič Jurdana i opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, a nazočio je i rektor riječkoga Sveučilišta  Pero Lučin.

Dekanica Smolčić Jurdana rekla je kako je dosadašnja suradnja toga opatijskog Fakulteta i Grada Opatije rezultirala kvalitetnim projektima, među kojima se ističe izrada Strategije razvoja Grada Opatije na ovom fakultetu.
Prva aktivnost koja će proizaći iz potpisanog sporazuma o poslovnoj suradnji je izrada Destinacijskog akcijskog plana Opatije, kao ključnog operativnog plana turističkog razvoja Opatije s cilje jačanja konkurentnosti destinacije. 

Opatija i FMTU će zajedno pokrenuti i uređenej plaže ispod zgrade fakulteta u Iki pokraj Opatije. Namjera je da se na tom prostoru, za sad posve zapuštenom, uredi učionica za potrebe nastave i aktivnosti fakulteta te pozornice na otvorenom, kao nove lokacije za kulturno-zabavne sadržaje fakulteta, Sveučilišta i lokalne zajednice.
Na turističkom tržištu promjene se događaju sve brže i turisti očekuju brze odgovore. Zato je važno da lokalna zajednica stvara preduvjete kako bi se promjene mogle pratiti, rekao je  gradonačelnik Dujmić. (Hina)



Pisane vijesti