Sunčani Hvar: Ljetni dio sezone uspješan, optimizam i za posezonu

Slika /arhiva/sunc-hvar-w.jpg

Hvarska hotelska tvrtka Sunčani Hvar tijekom tri ljetna mjeseca, u lipnju, srpnju i kolovozu, zabilježila je porast broja noćenja za 21 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, izvijestili su danas iz Sunčanog Hvara.
To je, kako se navodi u priopćenju, pratilo i povećanje operativnih prihoda u lipnju za 26 posto, u srpnju za 18 posto, a u kolovozu za 16 posto u odnosu na iste lanjske mjesece.

Ocjenjujući te i druge pokazatelje ovoljetne turističke sezone u svojih osam hotela (s dvije, tri i četiri zvjezdice) iznimno uspješnim, iz Sunčanog Hvara ističu da s optimizmom dočekuju i posezonu koja bi također mogla dati vrlo dobre rezultate.

Prema trenutnom stanju rezervacija u rujnu očekuju 25 posto više noćenja nego u istom lanjskom mjesecu, a u listopadu i preko 40 posto više, što, kako smatraju, ukazuje na postupan oporavak kongresnog tržišta i povratak poslovnih grupa. To će utjecati i na produljenje sezone i na konačni poslovni rezultat tvrtke, ističu iz Sunčanog Hvara.

Naglašavaju da su tijekom ljetnih mjeseci znatno povećanje prihoda imali u hotelskom sektoru hrane i pića, kao i da je povećanju popunjenosti pridonijela nova politika cijena u hotelima niže kategorije.

U tim su hotelima u špici sezone prevladavali talijanski i domaći turisti, dok je u onima s četiri zvjezdice, koji su imali prosječnu popunjenost 95 posto, najviše bilo britanskih, francuskih, talijanskih i turista iz SAD-a.

Povećanje operativnih prihoda prati i nastavak provedbe programa smanjenja troškova, pa su tako operativni troškovi od početka ove godine manji za 13 posto, navode iz Sunčanog Hvara. (Hina)

Pisane vijesti