Studijsko putovanje belgijskih novinara u Zadarskoj i Ličko-senjskoj županiji

Slika /arhiva/110615-belg3.jpg

Promidžbene aktivnosti Hrvatske turističke zajednice na belgijskom tržištu nastavljaju se i kroz aktivnu suradnju s predstavnicima tamošnjih medija.

Uz potporu Turističke zajednice Zadarske županije, Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice i niskotarifnog zračnog prijevoznika RYANAIR, te u suradnji sa zračnim lukama Zadar i Bruxelles Sud Charleroi, Turističkom zajednicom Ličko-senjske županije i Predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Bruxellesu, organizirano je 4-dnevno studijsko putovanje, od 11. do 14. lipnja 2011. godine, tijekom kojeg je 10-tak belgijskih novinara posjetilo Zadarsku i Ličko-senjsku županiju.

Novinari koji uglavnom pišu za dnevni tisak, „lifestyle“ i specijalizirane časopise, te jedna TV kuća posjetili su nacionalni park Plitvička jezera, otok i grad Pag, plažu na Zrću, park prirode Telašćica, otok Ugljan, Zadar i Biograd. Za belgijske je novinare ovo bila prilika upoznati prirodne i kulturne ljepote, bogatu turističku te lokalnu gastro ponudu. Posjet belgijskih novinara organiziran je s ciljem da se belgijskom tržištu približe ljepote, znamenitosti te raznolikost turističke ponude spomenutih županija.

Zahvaljujući izravnoj liniji RYANAIR-om je omogućen brz i jednostavan pristup hrvatskim odredištima, a koji povezuje Zadar s „glavnim gradom Europe“ 4 puta tjedno od ožujka do listopada. U ovoj godini, do kraja svibnja na liniji Bruxelles Charleroi – Zadar prevezeno je oko 3700 putnika.



Pisane vijesti