Studenti iz Belgije u posjetu Ministarstvu turizma

Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/180704_b_mint1.JPG

​Ministarstvo turizma jučer je ugostilo skupinu belgijskih studenata i mentora iz kraljevske organizacije Olivaint Conference of Belgium, koja djeluje više od 65 godina s ciljem obrazovanja studenata u području javnog upravljanja. Organizacija teži povezivanju belgijskih studenata iz različitih dijelova Belgije, te raznih usmjerenja, a njihov program podučavanja, na francuskom, nizozemskom i engleskom jeziku, obuhvaća teme javnog nastupa, pisanog izražavanja kao i promišljanja organizacije društva u cjelini. Studenti su ove godine odabrali Hrvatsku te je Ministarstvo turizma u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom održalo prezentaciju glavnih značajki hrvatskog turizma, rezultate, smjernice razvoja, buduće ciljeve te promotivne aktivnosti.

Na kraju svake školske godine, studentima je organizirano studijsko putovanje u inozemstvo, gdje se, posjetima relevantnim institucijama i susretima s njihovim predstavnicima, pobliže upoznaju s političkim, ekonomskim, društvenim i kulturnim aspektima zemlje koju posjećuju.
 
Poslije prezentacije uslijedila je rasprava tijekom koje su predstavnici nadležnih uprava Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice odgovarali na pitanja studenata. U gradu Zagrebu, osim Ministarstva turizma obišli su i druge za gospodarstvo važne institucije i resore te će svojim programom obuhvatiti i posjet Plitvičkim jezerima, gradovima Zadru, Šibeniku, Splitu i Dubrovniku.
 
Po završetku studijskog putovanja i povratku u Belgiju, studenti pripremaju izviješće koje će biti dostupno u Belgijskoj kraljevskoj knjižnici.

Pisane vijesti