Ministar turizma Gari Cappelli u trodnevnom radnom posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji

NAJAVA ZA MEDIJE

Ministar turizma RH Gari Cappelli u trodnevnom je posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji tijekom kojeg će obići Klis, Makarsku, Tučepe i Split. 

Prvog dana, ministar Cappelli posjetit će Tvrđavu Klis i obići Interpretacijski centar Klis čiji razvoj Ministarstvo turizma podupire bespovratnim financijskim sredstvima kroz Program razvoja javne turističke infrastrukture.
 
Obilazak tvrđave i Interpretacijskog centra Klis održat će se u četvrtak 5. srpnja 2018. godine, s početkom u 18:00 sati.
 
U obilasku Interpretacijskog centra Klis, ministru Cappelliju pridružit će se državni tajnik u Ministarstvu turizma Tonči Glavina, dok će sa strane domaćina događaju prisustvovati načelnik Općine Klis Jakov Vetma u društvu predsjednika Općinskog vijeća Josipa Didovića, direktorice Poduzetničkog inkubatora Klisa Mile Mihovilović te voditelja Kliškog kulturnog ljeta Ivice Vetme.
 
Nakon obilaska tvrđave Klis, ministar Cappelli posjetit će etno-agro park „Stella Croatica“ (Most Mihovilovići 21A, Klis) koji na atraktivan način predstavlja način života tipične dalmatinske obitelji, izlaže etnografsku zbirku autentičnih dalmatinskih predmeta te nudi mogućnost obilaska maslinika, aroma parka i etno sela „Zagora“.
 
U petak, 6. srpnja, u nastavku boravka u Splitsko-dalmatinskoj županiji, ministar Cappelli posjetit će Makarsku gdje će se sastati s gradonačelnikom Makarske Jurom Brkanom, direktoricom Turističke zajednice grada Makarske Hloverkom Novak Srzić te suradnicima. Tema sastanka je razvoj turizma na području Makarske te osvrt na dosadašnje turističke rezultate.
 
Istoga dana, ministar Cappelli će s početkom u 11:10 sati obići Turističku zajednicu Makarske (Obala Kralja Tomislava 16) i Malakološki muzej (Franjevački put 1), a u 12:00 sati obići će hotel TUI BLUE Jadran u Tučepima (Slatina ul. 1, Tučepi).
 
Izjave za medije predviđene su nakon obilaska hotela, u 13:00 sati.
 
Ministar Cappelli, svoj će boravak u Splitskoj-dalmatinskoj županiji završiti u subotu, 7. srpnja u Splitu prisustvovanjem na glazbenom festivalu Ultra Europe 2018. Riječ je o najvećem glazbenom događaj u Hrvatskoj koji će ove godine posjetiti više od 150 tisuća posjetitelja iz više od 140 zemalja svijeta, a koji je, među ostalim financijski poduprlo i Ministarstvo turizma.

Najave