Srebro promotivnom filmu “Rijeka – I miss you” na New York Festivals - Film&TV Awards 2020

Slika /AAA_2020_ABC/a_fotke/Rijeka I Miss you 3.jpg

Na jednom od najdugovječnijih i najprestižnijih filmskih festivala u Sjedinjenim Državama, NEW YORK FESTIVALS – FILM & TV AWARDS promotivni film Turističke zajednice grada Rijeke RIJEKA I MISS YOU, osvojio je srebro u kategoriji CORPORATE IMAGE - Public Relations & Social Engagement.

Sve prijave, koje su prošle selekciju, ocjenjuju međunarodni članovi žirija - nagrađivani profesionalci koji su prepoznati kao lideri u svojim oblastima i predstavljaju istinski „tko je tko“ u međunarodnoj komunikaciji. Preliminarni krug ocjenjivanja odabire pobjednike koji ulaze u finale. Daljnji krugovi ocjenjivanja određuju osvajače brončanih, srebrnih i zlatnih medalja prema kategorijama prijava. Dobitnici zlatnih nagrada se tada natječu za nagradu Grand Prix.

Svečana ceremonija dodjele nagrada trebala se održati tijekom NAB SHOWa u Las Vegasu, najvećem svjetskom sajmu digitalne tehnike vezane uz filmsku industriju, ali je sajam otkazan zbog pandemije COVID19.

Film je snimljen u produkciji BALDUČI FILMA iz Zagreba, producentica i scenaristica filma je Spomenka Saraga, a redatelj filma je Herve Tirmarche, kojem je ovo već četvrti film u Hrvatskoj i svaki od njih je višestruko nagrađivan diljem svijeta.

Promotivni film sniman je na brojnim atraktivnim lokacijama u Rijeci, kojim se grad predstavlja kao cjelogodišnja turistička i city-break destinacija. Filmom se kroz niz atraktivnih kadrova željelo „provesti gledatelja“ kroz grad i posebnosti koje ga krase, od prekrasnog kaštela na Trsatu koji ponosno stoji nad gradom, riječkih muzeja s jedinstvenim eksponatima, vrhunskim delicijama riječkih restorana sve do jedne od najljepših ribarnica u Europi.

Kada je film sniman i kad je izabrana glazbena podloga „I Miss You“, nije se moglo niti naslutiti kako će taj naslov u današnje vrijeme i u ovoj situaciji zapravo biti pravi slogan trenutne turističke situacije.

Film je već nagrađen i drugim mjestom u Berlinu na festivalu koji se inače održava u sklopu ITB-a u Berlinu, no svečana ceremonija također nije održana radi otkazivanja tog najvećeg turističkog sajma.

Pogledajte film na linku: Vimeo ; YouTube

Ostale vijesti