Split: Pojačan promet turista prema otocima

Slika 8.8.2009
Promet putnika u splitskoj trajektnoj luci prema srednjodalmatinskim otocima danas je pojačan, posebice u poslijepodnevnim satima pa su uz planiranih 40 linija uvedene još dvije dodatne, a ako bude potrebno tijekom dana i do ponoći, uvest će se još dodatnih trajektno-katamaranskih linija u smjeru otoka, doznaje se od koordinatora Jadrolinijinog plovnog područja Split Ante Mrvice.

Procjenjuje se da bi danas do ponoći kroz splitsku trajektnu luku u oba smjera moglo proći oko 32.000 putnika i oko 5000 vozila, a pošto se priliv u poslijepodnevnim satima sve više pojačava nije isključeno da se dostigne i ovogodišnji rekord od prošlog vikenda kada je u jednom danu kroz splitsku trajektnu luku prošlo 35.000 putnika i 6000 vozila, kazao je Mrvica.
Dodao je kako danas veći broj putnika odlazi na srednjodalmatinske otoke nego što ih se vraća što znači da je povećan priliv turista.

I u splitskoj zračnoj luci, kako su izvijestili dežurni, jedan je od prometnijih dana tijekom ove godine.

Tako će tijekom dana i večeras do ponoći u splitsku zračnu luku sletjeti 82 velika i 12 privatnih (manjih) zrakoplova kojima će u oba smjera biti prevezeno oko 19.000 putnika, a to je blizu ovogodišnjeg rekorda od 19.500 putnika ostvarenog prošlog vikenda, rekao je voditelj smjene prometa putnika Ivo Tvrdić. (Hina)


Pisane vijesti