Smjena turista na Makarskoj rivijeri

Slika 8.8.2009
Drugi kolovoški vikend na Makarskoj rivijeri u znaku je velike smjene turista; više od 8 tisuća stići će u tamošnja ljetovališta, a nešto manji broj završiti svoj odmor, doznaje se od predsjednika Turističke zajednice Makarske rivijere Davora Glavine.

Ovo je još jedan vikend u kolovozu koji bi trebao dijelom ispraviti "minuse" iz sedmomjesečnog poslovanja u kojemu je na Makarskoj rivijeri ostvareno gotovo dva milijuna ili 7 posto turističkih noćenja manje nego u isto doba lani, kazao je Glavina.

Kako je rekao, u ljetovalištima na Makarskom primorju boravi više od 45.000 gostiju. Slobodnih mjesta ima u svim vrstama smještaja, izuzev dijela hotela za koje je potrebno rezervirati smještaj.

S obzirom na smjenu gostiju promet na cestama Makarskog primorja znatno je pojačan. Na državnoj cesti D8 (Jadranska magistrala) vozi se uglavnom u kraćim isprekidanim kolonama bez ograničenja i zastoja. Na cesti Šestanovac-Dupci kolona vozila prema moru duga je oko tri kilometra, vozi se vrlo usporeno, a na raskrižju Dupci promet regulira omiška policija.

Gužve u prometu stvaraju se nakon izlaza s autoceste u Vrgorcu gdje se u oba pravca vozi vrlo usporeno, doznaje se vrgoračkoj policijskoj postaji. (Hina)
 

Pisane vijesti