Špancirfest opravdano među vodećim manifestacijama hrvatskog turizma

Slika /arhiva/spancirfest2016.JPG

Špancirfest je opravdano među vodećim manifestacijama hrvatskog turizma, ocijenio je u petak direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Ratomir Ivičić za posjeta Varaždinu.

Direktor HTZ-a je zajedno sa savjetnicom ministra turizma Božicom Lapić obišao 18. Špancirfest, a kroz ulice i trgove varaždinske povijesne jezgre na deset dana ispunjene izvođačima, kreativcima i šetačima, vodila ih je direktorica Turističke zajednice grada Varaždina Jelena Toth.

Čestitajući punoljetnost Špancirfestu, Ivičić je istaknuo da je to jako dobro etablirana i pozicionirana manifestacija, a da su novosti u ovogodišnjoj organizaciji, s naglaskom na kreativnost i multimediju, smjer kojim bi trebalo ići.

"Špancirfest više nego zaslužuje biti uvršten u top događanja hrvatskog turizma. To je pravi primjer kako na tradicionalnim vrijednostima kreirati nove motive dolazaka. Ovime želimo pokazati da Hrvatska osim sunca i mora ima puno toga i na kontinentu", izjavio je direktor HTZ-a te dodao da su sredstva koja su dodijeljena Špancirfestu, a riječ je o 200.000 kuna, više nego opravdana.

"Ovo je festival dobrih emocija. Šetajući se, doživjeli smo dobre emocije i u smislu boja i kod ljudi i kroz kreativnost koja ovdje postaje glavni dio festivala", kazala je Božica Lapić i zaključila da jedna od najposjećenijih manifestacija u kontinentalnom dijelu Hrvatske dokazuje da i kontinent može imati svoje adute za privlačenje turista.

18. Špancirfest počeo je prije tjedan dana, u petak, 19. kolovoza, a završit će u nedjelju. Kroz deset dana posjetiteljima je ponuđeno stotinjak uličnih programa i oko 400 događaja s tisuću izvođača iz 15 zemalja. (Hina)



Pisane vijesti