Sajamska izložba 100 posto zagorsko

Slika /arhiva/140829-posto_ri1.jpg

Sajamska izložba "100 posto zagorsko u Rijeci", koju Krapinsko-zagorska županija organizira treću godinu zaredom održava se u petak i subotu na riječkom Korzu gdje se na prigodnim štandovima predstavlja 47 izlagača iz Hrvatskog zagorja.

Na štandovima su izloženi poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicionalni, integrirani i ekološki način te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije.

Izlažu poljoprivredni proizvođači, obrtnici, tvrtke, toplice, agroturizmi, hoteli, restorani, kulturne ustanove i udruge. Nudi se bućino ulje, med, medenjaci, zagorski mlinci, povrće, voće, rakije i likeri, sir, sokovi i voćna vina, suhomesnati proizvodi i tradicijske igračke uz degustiranje purice s mlincima i zagorskih štrukli.

U sklopu manifestacije organizirane su cjelodnevne animacije za posjetitelje, poput prezentacije života krapinskih neandertalaca, zatim vožnje kočijom, prikazi borbi i ratovanja vitezova u kasnom srednjem vijeku uz kulturno-umjetnički program. Održan je i susret gospodarstvenika Primorsko-goranske i Krapinsko-zagorske županije, kao i podjela igračaka dječjim vrtićima u sklopu projekta "Dajmo djeci korijene i krila".

Organizatori manifestacije su Krapinsko-zagorska županija i Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, a partneri Grad Rijeka, Muzeji Hrvatskog zagorja, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Krapina, Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije i Zagorska razvojna agencija. (Hina)



Pisane vijesti