Smještajni kapaciteti Makarske rivijere uglavnom popunjeni

Slika /arhiva/makar-rivijera.jpg

Proteklog vikenda, najjačega po broju dolazaka gostiju ovog ljeta, vrlo su dobro popunjeni smještajni kapaciteti Makarske rivijere.

Po prvim nepotpunim podacima iz turističkih ureda, na Makarskoj rivijeri na početku tjedna odmara se više od 53.000 domaćih i stranih gostiju.

U Makarskoj, gdje se odmara oko 12.500 turista, za nastavak ljetovanja preporučuje se rezervacija smještaja u hotelima, apartmanima i sobama privatnih kućevlasnika.

U Turističkom uredu u Baškoj Vodi kažu kako je sedmomjesečno turističko poslovanje s ostvarenih 455.000 noćenja bilo tri posto bolje od lanjskoga. Iz Baške Vode, gdje boravi 11.000 gostiju, također preporučuju rezervaciju za sve vrste smještaja.

Direktorica Turističkog ureda u Brelima Valentina Vitković sa zadovoljstvom kaže kako Brela ugošćuju više od 5500 turista te da su hoteli i privatni smještaj popunjeni pa turistima preporučuje rezervaciju smještaja u hotelima i kod privatnih kućevlasnika.

Rijetki su slobodni kapaciteti kod privatnih kućevlasnika u Tučepima, Podgori, Živogošću i u općini Gradcu, gdje također preporučuju rezervaciju.

(Hina)



Pisane vijesti