Službeno otvorenje 100. sjednice Izvršnog vijeća UNWTO-a

Slika /arhiva/unwto-logow.jpg

Poštovani predstavnici medija, ovim vas putem pozivamo na izjave za medije koje će ministar turizma Darko Lorencin i glavni tajnik UNWTO-a Taleb Rifai dati povodom početka 100. sjednice Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije (UNWTO) u četvrtak, 28.svibnja 2015. godine u 9.00 sati ispred Kongresne dvorane Hotela Lone, Rovinj.

Nakon izjava za medije, u 9.30 sati započinje sjednica Izvršnog vijeća UNWTO-a. Iako je radni dio zatvorenog tipa, novinarima će biti omogućeno praćenje službenog otvorenja, odnosno govora na početku, nakon čega moraju napustiti dvoranu. Osim ministra i glavnog tajnika, na sjednici su predviđeni i govori bivših tajnika organizacije, Mr. Frangiallija i Mr. Pahra.

U nastavku, u 13.00 sati u Hotelu Lone predviđeno je zajedničko fotografiranje sudionika 100. sjednice, na koje vas također pozivamo.

Izvršno vijeće Svjetske turističke organizacije (UNWTO) izabralo je Rovinj za domaćina na sjednici u španjolskom Santiago de Composteli, u lipnju 2014. godine, a Hrvatska se za  domaćinstvo natjecala u društvu Egipta i Jamajke. Hrvatska je članica UNWTO-a od 1993. godine. Za članstvo u Izvršno vijeće Hrvatska je odabrana 2013. godine i trenutno je, uz Mozambik, potpredsjedavajuća zemlja.

Više informacija o 100. sjednici IV UNWTO-a, uključujući i detaljan program za sudionike možete pronaći na stranicama Svjetske turističke organizacije (UNWTO).

Rovinj će ovom prilikom ugostiti 200-tinjak sudionika, odnosno 40-ak delegacija iz cijeloga svijeta, među kojima je potpredsjednik Irana, koji je ujedno i predsjednik Iranske organizacije za kulturno naslijeđe, umjetnički obrt i turizam (ICHTO), Masoud Soltanifar, osam ministara turizma (Argentina, Azerbajdžan, Brazil, Jamajka, Južna Afrika, Gambija, Zimbabve), ali i veliki broj zamjenika ministara turizma, državnih tajnika te ostalih.



Najave