Službeni posjet ministra Lorencina NR Kini

Slika /arhiva/mint.jpg

Ministar turizma RH Darko Lorencin će od 7. do 10 travnja 2014. službeno boraviti u NR Kini. Prvog radnog dana posjeta, u utorak, 8. travnja, ministar će se u Shanghaiju susresti s izvršnim dogradonačelnikom, Tu Guangsha-om te sa skupinom vodećih turoperatora, aviokompanija i medija regije. Također, u Shanghaiju je predviđeno sudjelovanje na poslovnoj radionici pod nazivom „Sell Croatia“, koja se održava u organizaciji HTZ-a između hrvatskih i slovenskih turističkih subjekata te kineskih poslovnih partnera.

U nastavku, ministar će otputovati u Peking, gdje će u srijedu, 9. travnja, posjetiti međunarodni turistički sajam COTTM na kojem se predstavlja turistička ponuda Republike Hrvatske. U Pekingu će se ministar također susresti s predstavnicima vodećih turoperatora, aviokompanija i medija te s ravnateljem Uprave za civilno zrakoplovstvo NR Kine, Li Jianxiangom i sa zamjenikom ravnatelja Uprave za turizam NR Kine, Wu Wenxue-om.

Daleka tržišta, među koje svakako spada i Kina, predstavljaju veliki potencijal za turizam Republike Hrvatske, a turisti iz Kine u Hrvatskoj već nekoliko godina ostvaruju kontinuirani dvoznamenkasti rast turističkog prometa. Prošle godine u Hrvatskoj je zabilježeno 43 tisuće dolazaka i 65 tisuća noćenja kineskih turista, što predstavlja godišnji rast od 30 posto u dolascima i 26 posto u noćenjima.

Međunarodni sajam COTTM najveće je turističko okupljanje u Kini, na kojem se već niz godina zajednički predstavlja turistička ponuda Hrvatske i Slovenije. Na sajmu je prošle godine sudjelovalo 250 izlagača iz 60 zemalja, te ga je posjetilo više od 4,5 tisuće kineskih turističkih subjekata.



Najave