Slavonska večer u Münchenu

Slika /arhiva/101024-munch1.jpg

U cilju promidžbe turističke ponude kontinentalnog dijela Hrvatske na nama važnom i tradicionalnom njemačkom tržištu, 24. listopada 2010. godine u restoranu Schinderhannes u Münchenu, za poslovne partnere i medije organizirana je prezentacija turističkih potencijala Slavonije. U znaku slavonskih običaja, gastronomije i tradicionalne glazbe, uz podršku ispostave Hrvatske turističke zajednice sa sjedištem u Münchenu, prezentaciju je organizirala koordinacija županijskih turističkih zajednica klastera Slavonije.



Manifestacija je održana u sklopu projekta posebnih prezentacija županijskih turističkih zajednica kojima Glavni ured Hrvatske turističke zajednice nastoji pružati dodatnu potporu u promicanju turističke ponude na razini županija.



Brojnim gostima i predstavnicima medija upriličena je detaljna prezentacija turističke ponude klastera Slavonije koju je održala Biljana Lončarić direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Slavonskog Broda. Uz nju su za dodatne informacije o Slavoniji nazočnima bili na raspolaganju Rujana Bušić Srpak direktorica TZ Vukovarsko - srijemske županije, Petar Huljić, direktor TZ Brodsko - posavske županije te Damir Macanić direktor TZ Grada Osijeka.



Za stvaranje potpunog dojma slavonske atmosfere pobrinuo se tamburaški orkestar Širok Šor iz Slavonskog Broda koji je za prisutne izveo niz pjesama karakterističnih za slavonsko podneblje. Kao posebni gost večeri je nazočio igrač nogometnog kluba Bayern iz Münchena i hrvatski reprezentativac Ivica Olić.


Pisane vijesti