DRŽAVNI TAJNIK GRGIĆ U MINSKU, BELARUS

Slika /arhiva/mint.jpg

Državni tajnik Branko Grgić boravi u Moskvi, gdje će se danas sastati s veleposlanikom RH Nebojšom Koharovićem s kojim će najaviti radne sastanke u vezi s ublažavanjem viznog režima za sljedeću turističku sezonu.

Poslije toga, državni će tajnik boraviti u Republici Belarus, a po dolasku u Minsk 27. listopada, dočekat će ga počasni konzul RH u Republici Belarus Vitalij Dmitrijević Ljubecki, kao i predstavnici Ministarstva turizma i sporta RB, Boljšikov Nikolaj Jakovljevič i Karmazin Vadim Petrovič.

Državni tajnik Branko Grgić i ministar sporta i turizma Belarus Kačan Oleg Leonidovič potpisat će Sporazum između Vlade Republike Hrvatske i Republike Belarus o suradnji na području turizma, što će biti prvi sporazum o turističkoj suradnji dvije zemlje, kao rezultat povećanog interesa za dolazak u Hrvatsku, prije svega u Istru i Dalmaciju.

U Minsku će državni tajnik otvoriti sajam turizma, dok će direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Ruskoj Federaciji dr. Mladen Falkoni predstaviti hrvatsku turističku ponudu.


Najave