Skupština Udruge OMH: Javno-privatnim partnerstvom do jačanja konkurentnosti turizma

Slika /arhiva/1202029-omh-L.jpg

Ministarstvo turizma radi na analizi zakonskih i pod zakonskih akata, te ćemo u izmjene pravne regulative uvrstiti konkretne i argumentirane prijedloge za jačanje konkurentnosti hrvatskog turizma, prema zahtjevima koje nam je uputila struka, rekao je pomoćnik ministra turizma Robert Pende na 8. Skupštini Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela (OMH). Pomoćnik ministra također je najavio uključivanje Udruge OMH u izradu Strategije razvoja hrvatskog turizma.

U sklopu Skupštine održan je okrugli stol s temom „Obiteljski i mali hoteli u 2012. godini“, na kojem se razgovaralo o dosadašnjem radu i planovima za ovu godinu. Također, Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) je članovima Udruge OMH predstavila programe ulaganja u izgradnju i obnovu hotela, te nove povlaštene uvjete kreditiranja i subvencioniranja turističkih projekata.

Predstavnici Udruge OMH su, u znak zahvale za suradnju, dodijelili priznanja Ministarstvu turizma, Hrvatskoj turističkoj zajednici (HTZ), Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak (HBOR) i Gradu Splitu.



Pisane vijesti