Školski dan aktivirao školarce u Petrinji

  • Slika /2021_ilustrac_f/ETS - Petrinja1.jpg
  • Slika
  • Slika

Ministarstvo turizma i sporta, kao nacionalni koordinator Europskog tjedna sporta, u sklopu ove inicijative i u suradnji sa Školskim sportskim savezom Sisačko-moslavačke županije organiziralo je sportski dan namijenjen najmlađima. 

Dvjestotinjak učenika osnovnih škola iz Petrinje ispunili su Školski dan sportskim aktivnostima, smijehom, veseljem i plesom, a sve sa zajedničkim motivom – pokazati Hrvatskoj kako se i najmlađi tijekom cijele godine pod vodstvom svojih trenera i učiteljica bave sportom i tjelesnom aktivnošću.
 
„Tjelesna aktivnost doprinosi fizičkom, ali i psihičkom zdravlju djece te je izrazito važna posebno u ovoj dobi kada se stječu navike za cijeli život. Zato nas veseli vidjeti ovoliko školaraca koji uživaju u sportskim aktivnostima, koje vjerujem da će prakticirati tijekom cijele godine, a ne samo danas. Od 2016. godine Ministarstvo turizma i sporta povećalo je izdvajanje za krovno udruženje školskog sporta, Hrvatski školski sportski savez, u stopostotnom iznosu, a nastavit ćemo s ulaganjem u školski sport kroz nacionalna sredstva, ali i kroz europske fondove“, iz Petrinje je poručio ravnatelj Uprave za sport Krešimir Šamija.
 
Školski dan nije bio natjecateljskog karaktera, već su učenici imali prilike pokazati svoje sportske vještine u gađanju lukom i strijelom, rukometu, nogometu, košarci, bacanju frizbija i mnogim drugim sportskim disciplinama namijenjenim upravo njima. Uz bogat sportski program, prisutnima su vještine pokazali i mažoret skupina OŠ Josipa Kozarca i grupa „pustolovnih“ učenika OŠ Braća Ribar iz Siska.
 
Europski tjedan sporta je inicijativa Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe, sufinanciran sredstvima programa Europske komisije Erasmus+.

Priopćenja